Közösség

„Lélekcsicsergések” a Csongor téren

„Lélekcsicsergések” a Csongor téren

2017. november 5., vasárnap
„Lélekcsicsergések” a Csongor téren

Vassné Szabó Ágota, szegedi költőnő volt a vendége az Irodalmi teaháznak októberben, aki a verseken túl a Tisza-parti város szerelmese is.

Különleges élményben volt része mindazoknak, akik részt vettek a keddi Irodalmi esten a Csongor téri Közösségi házban.

Vassné Szabó Ágota

költeményei hangulatokban, képekben, asszociációkban, jelennek meg a papíron, így szinte megfogható mindaz, amiről ír. „Különjáró költőnek” vallja magát, nem csatlakozott egyetlen irodalmi csoportosuláshoz sem, mert úgy érzi, ha elköteleződne, azzal béklyóba kötné önmagát. Lelkében megmaradt gyermeknek, a szabadság, a gyermeki könnyedség érezhető verseiben, még akkor is, amikor mély, komoly mondanivalót fogalmaz meg. „Pesten születtem, ahol röntgenasszisztensként dolgoztam. Hat éve élek a napfény városában, a szerelem hívott ide, hiszen a férjem szegedi. Ideköltözésemkor ő segített megismerni a várost, ami olyan jól sikerült, hogy a férjem mellett Szegedbe is szerelmes lettem. Elfogadtam, befogadtam Szegedet, tetszik a nyüzsgés, lüktetés, az állandó impulzivitás. Mostanra egyedül is járom a várost, megfigyelem az apró részleteket, a szegedi embereket, a szép épületeket, a vibráló kulturális életet, ebből merítek ihletet, és úgy érzem, egyre mélyebben kötődöm ide” – mondta el lapunknak Ágota. A költőnő verseit vakoknak szerkesztett könyvekben braille írással is megjelenítik, hisz olyan érzelem dúsan, szemléletesen fogalmaz, hogy a vak emberek, akik bár a külvilágot optikailag nem látják, a verseken keresztül megtapasztalhatják, érzékelhetik, elképzelhetik azt. A közösségi ház programján a verseket Pappné

Mészáros Ágnes

és

Németh Janó

tolmácsolásában hallgathatták meg az érdeklődők. A Csongor téri Közösségi Házban havonta kerül megrendezésre az Irodalmi teaház, melyet

Kothencz János

a programsorozat életre hívója, azzal a szándékkal indított útjára, hogy egyre több emberhez jusson el a kultúra és a művészet minden lehetősége. A kulturális programsorozat része, többek között a szintén havonta megvalósuló Tarjáni Komolyzenei Estek, valamint a hamarosan induló pódium beszélgetések program modul is. A Közösségi Ház programjai továbbra is ingyenesek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.