Sport

Labdarúgás: Vári elintézte a Szeged-Grosicsot + FOTÓK

Labdarúgás: Vári elintézte a Szeged-Grosicsot + FOTÓK

2017. november 12., vasárnap
Labdarúgás: Vári elintézte a Szeged-Grosicsot + FOTÓK

Másképp is alakulhatott volna, de kétgólos vereséget szenvedett a feljutásra pályázó Kisvárdától a Szeged 2011-Grosics Akadémia, amely így nehéz helyzetbe került az őszi folytatásra.

Az MTK-val egyetemben az osztályból kiemelkedő Kisvárdát fogadta a Szeged 2011-Grosics Akadémia, Supka Attilának több játékosát is nélkülöznie kellett a feljutásra pályázó gárda ellenében vívott meccs során. Bátran és jól kezdett a Szeged-Grosics az igen magas iramban zajló meccsen: Farkas Márkék többször is be tudták szorítani a Kisvárdát, azonban aaz utolsó passzok hiányoztak a csapat játékából. Ezt a periódust túlélte a Kisvárda, majd egyre jobban magára talált a vendég együttes, és sorra lőhette középre a labdákat, azonban a szegedi védelem mindent hárított. Öt perccel a szünet előtt Ilic léphetett ki egy kifejelt szegedi szabadrúgás utáni kontrával, ám Szántai Levente még ujjal hozzá tudott érni a támadó által megtolt labdához, akinek lövését végül Andrej Causic vágta ki a kapuból. Mégsem 0-0-t mutatott az eredményjelző a szünetben, ugyanis a sokadik jobboldali beadást Vári Barnabás már kapura tudta fejelni, nem túl erős, de pontos bólintásába pedig csak beleérni tudott Szántai, így a bal alsóban kötött ki a labda - lélektanilag a legrosszabbkor került hátrányba a Szeged-Grosics. A második félidőben sem volt mezőnyben jobb csapat a Kisvárda, ám tíz percet követően egy lapos indítás jutott el Várihoz, akivel szemben csak Szántai állt, Vári viszont okosan átemelte a kapust, így megduplázta csapata előnyét. A folytatásban ugyan próbálkozott a Szeged-Grosics, de a jóval zártabban játszó Kisvárda nagyon stabilan játszott, az átlövések pedig nem jelentettek veszélyt a vendégek kapujára, így a Kisvárda értékes három pontot szerzett, míg a Szeged-Grosics főképp az első félidő játéka alapján bánhatja, hogy nem tudott kihozni többet ebből a meccsből. A Szeged 2011-Grosics Akadémiára így egy roppant fontos meccs vár jövő héten Siófokon, hiszen a Balaton-partiak mindössze két ponttal áll mögöttük.

NB II., 17. forduló

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Kisvárda Master Good 0 - 2 (0-1)

Gyula, Grosics Akadémia, 200 néző. Vezette: Solymosi Péter (Garai Péter, Bornemissza Norbert).

Szeged-Grosics:

Szántai - Achim, Causic, Farkas, Katona, Povázsai, Pászka, Coroian (Zabari - a szünetben), Szabó P. (Beke, 58'), Germán, Zádori.Vezetőedző: Supka Attila.

Kisvárda:

Zöldesi - Ryashko, Ilic (Gosztonyi, 67'), Lucas, Izing, Papucsek, Oltean (Heffler, 77'), Melnyik, Vári (Délczeg, 85'), Misic, Lukács. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól:

Vári (45', 55').

Sárga lap:

Katona (60') ill. Izing (19'), Oltean (31'). Supka Attila:

"Gyámoltalanul kezdtünk, az első félidőben volt két-három olyan szituáció, amiből gólhelyzetet alakíthattunk volna, ráadásul hátrányban fejeztük be az első félidőt. Hiányzik a kvalitás ahhoz, hogy meccseket nyerjünk, amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem tudunk nyerni."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.