Sport

Labdarúgás: saját pályáján megállíthatatlan a Röszke

Labdarúgás: saját pályáján megállíthatatlan a Röszke

2017. november 14., kedd
Labdarúgás: saját pályáján megállíthatatlan a Röszke

Hetedik hazai meccsét is megnyerte a Röszke SK a megyekettőben, az újonc továbbra is szárnyal, és második helyről várhatja az őszi hajrát.

Az utolsó percben szerezte meg a győztes gólt a Röszke SK a Székkutas elleni bajnokin, azonban Ördögh Kristóf találatának otthon tartotta a három pontot az újonc, amely a meccs végén már hármas emberelőnyben játszhatott, hiszen háromszor is villant a piros a kutasiak számára. "Paprikás meccs volt az elejétől kezdve, az első félidőben kihagytunk egy tizenegyest és egy nagy helyzetet, ha 2-0-al tudunk fordulni, akkor hamarabb lezárhattunk volna a dolgot. A második félidő inkább az övék volt, de hál'istennek sikerült megszerezni a győztes gólt. Fontos volt, hiszen így valószínűleg másodikként telelhetünk, ha nem betlizünk kétszer" – fogalmazott a határ-mentiek gólszerzője. Tizenhárom forduló után már kilenc győzelmet számlál Pördi Péter együttese, ráadásul mind a hét hazai bajnokiját megnyerte, ennek köszönhetően pedig csak a makói fakó előzi meg a gárdát a tabellán. "A szezon előtt a középmezőny volt a cél, és úgy gondoltuk, inkább hátra fele kell majd tekintgetnünk, mintsem előre. A hazai pályánk mindig segít, de ugyanúgy megyünk ki a pályára, mint idegenben tesszük azt" - mondta Ördögh Kristóf, aki hozzátette: a nyitófordulóban, a SZVSE II. ellen elszenvedett vereségből és a Tömörkény ellen elveszített meccsből is jobban kijöhettek volna. Utóbbinál egy győzelmi szériájuk szakadt meg, ám akkor semmi sem sikerült nekik."Kicsit úgy éreztem, hogy akaratban is felénk kerekedtek, ez pedig nem fordulhat elő még egyszer. Ha egy jobb csapattól kapunk ki, akkor fejet hajtunk" - tért ki a legutóbbi vereségükre a röszkei futballista. A Tisza Volán nevelése kiöregedett az utánpótlás-futballból, így mindenképp felnőtt szinten kellett folytatnia a labdarúgást. Bár a megyeegyből is több csapat hívta, de úgy érezte, elég volt az ingázásból, ezért választotta helyi csapatot. A fiatal futballistánál közel másfél éve szívproblémát is diagnosztizáltak, olykor duplát vert a szíve. Megvizsgálta egy kardiológus is, akinek javaslatára megkatéterezték, de egy napot követően hazamehetett, karrierjét nem veszélyeztette ez az egészségügyi probléma. A Makó II. kilenc ponttal áll a röszkeiek előtt a tabella élén, de mint Ördögh Kristóf elmondta, ha hibátlanul szerepelnének az idény hátralévő részében, akkor sem látja azt, hogy annyi pontot bukna a rutinos Maros-parti csapat, amelynek köszönhetően megelőzhetnék riválisukat. "Tapasztaltabb és jobb játékosokból áll a Makó, nem fognak annyit botlani, hogy meg tudnánk őket előzni. Szeretnénk megtartani ezt a második helyet, aztán a vezetőségen múlik, mit hoz a jövő" – zárta a 19 éves játékos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.