Sport

Labdarúgás: Grünvald ollózása után mentett egy pontot a SZEOL Mórahalmon

Labdarúgás: Grünvald ollózása után mentett egy pontot a SZEOL Mórahalmon

2017. november 11., szombat
Labdarúgás: Grünvald ollózása után mentett egy pontot a SZEOL Mórahalmon

Fordulatos, izgalmas és jó mérkőzésen játszottak 2-2-s döntetlent a felek az NB III megyei rangadóján.

Nem a tapogatózásról szólt a Csongrád megyei harmadosztályú rangadó szombat délután: a Mórahalom és a SZEOL is bátran ment előre, ennek végül a hazaiak számára lett meg hamarabb az előnye, miután nyolc perc játékot követően egy előreívelt labdánál Busa Bence megnyerte a sprintversenyt Rácz László ellen, és Prokop Rostislav lábai között a SZEOL kapujába gurított, 1-0. Megfogta a gól a vendégeket, de pár perc elteltével átvette a játék irányítását a Tisza-parti együttes, és Grünvald Attila alig tévesztett egy sakk-mattig kijátszott helyzet után. Maksimovic Nikola is veszélyeztetett, ám hiába nyomott a SZEOL, ha sikerült a homokhátiak védelmét áttörni, még mindig ott volt Krnács Richárd, aki a támadó szabadrúgását óriási bravúrral tolta ki a jobb felső sarokból. Még a szünet előtt azonban jött egy újabb csavar a meccsbe: Zsoldos Ákos könyököse után megkapta a második sárgáját, bár először Lászik Milánnak akarta felmutatni azt Antal Péter játékvezető, de végül kiállította Zsoldost, így hiába volt előnyben, mégis nehezebb helyzetből várhatta a folytatást a Mórahalom. Mindez azonban nem tartott sokáig, mert hat percnyni játék után Rácz László faultolta hátulról ellenfelét a felezőnél, és mivel neki is volt már egy sárgája, ő sem fejezte be a meccset, tíz a tíz ellen folytatták a csapatok. Maksimovic és Mihály Dávid előtt is több egyenlítési lehetőség adódott, de vagy Krnács védett, mint például Lévai Norbert ziccerénél, vagy pedig a hazai védelem még az utolsó pillanatban is közbeavatkozott, Maksimovic gólba tartó labdáját Magyar György vágta ki a gólvonalról. Úgy tűnt, hiába nyom a SZEOL, ma semmi sem sikerül, a Mórahalom szívósan küzdött és védekezett, és húsz perccel a vége előtt aligha gondolták volna, hogy nem zárták le a meccset: az éppen beállt Buzási Péter buktatta Podonyi Norbertet a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Busa Bence váltotta gólra, 2-0. A SZEOL nem adta fel, viszont nem volt már annyi benne, mint a félidő korábbi részében, végül azonban három perccel a vége előtt még felcsillant a remény, miután Rabatin Szabolcs fejjel bevette Krnács kapuját. Hiába ment előre Prokop Rostislav kapus, nem ebből alakított ki helyzetet a SZEOL, és már a legtöbben elkönyvelték a döntetlent, azonban a 94. percben jött a csattanó: egy bal oldali beadásra érkezett Grünvald Attila, és látványos mozdulattal, ollózve lőtt a léc alá, ezzel kiegyenlített - a játékvezető pedig a középkezdést sem várta meg, és lefújta a meccset. Fordulatos meccsen a helyzetivel kevésbé jól gazdálkodó SZEOL a hajrában meg tudott menteni egy pontot, így azonban fájó ez az elvesztett kettő a Mórahalom számára. A homokhátiak a Budapest Honvéd II. ellen folytatják, míg a SZEOL-ra jövő héten a Dabas vár hazai pályán.

NB III Közép csoport, 14. forduló

Mórahalom VSE - SZEOL SC 2 - 2 (1-0)

Mórahalom, 400 néző. Vezette: Antal Péter (Szvetnyik Bence, Molnár Alex). Mórahalom: Krnács - Lászik, Zámbó, Zsoldos, Fodor, Puskás (Pócs D., 64'), Pócs T., Magyar, Podonyi, Hrabovszki (Juhász J. - a szünetben), Busa (Várda, 92'). Edzők: Magyar György, Vojnic-Zelic Sasa.

SZEOL:

Prokop - Rácz, Gajág, Grünvald, Lévai, Ondrejó, Forró (Buzási, 70'), Beretka, Kéri, Mihály (Rabatin, 76'), Maksimovic (Skribek, 76'). Edző: Siha Zsolt. Gól: Busa (8', 72' - tizenegyesből) ill. Rabatin (87'), Grüvald (94').

Sárga lap:

Zsoldos (33') ill. Kéri (26'), Gajág (30'), Rácz (45+2').

Kiállítva:

Zsoldos (45+1'), ill. Rácz (51'). Vojnic-Zelic Sasa:

"Sajnálom az elvesztett pontokat, mert nem ez az első alkalom, ezekkel lehetőséggekkel ha éltünk volna, nem a kiesés ellen kellene harcolnunk. A meccs mellett az is fáj, ahgyan emberhátrányba kerültünk, Lászik követte el a faultot, mégis Zsoldost állították ki, ennek következtében ki kellett vennünk egy csatárunkat a játékunkból. Veszélyes volt ugyan a SZEOL, de csak gratulálni tudok a csapatomnak, semmiképp sem vagyok mérges rájuk. Megérdemeltük volna a győzelmet."

Siha Zsolt:

"Egy változatos, jó iramú meccsen talán nem érdemtelen az egy pontunk. A sajét késünkbe dőltünk be, mert tudtuk, hogy veszélyesek a kontráik, éppen ebből kaptunk gólt. Volt tervünk az emberelőnyre, de ez hamar véget ért, egy-két játékosom tudása alatt teljesít. Annyi helyzetünk volt ma, ami nem szokott jellemezni bennünket, ezért sem érdemtelen a döntetlen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.