Közélet

Lábas Viki: Még nem vagyok hisztis hárpia!

Lábas Viki: Még nem vagyok hisztis hárpia!

2017. november 24., péntek
Lábas Viki: Még nem vagyok hisztis hárpia!

A Margaret Island énekesnője szegedi kötődése végett is szomorú, amiért idén nem léphettek fel a SZIN-en.

A napfény városában koncertezett péntek este a Lábas Viki, Füstös Bálint és Törőcsik Kristóf alapította zenekar. A fiúk leszögezték, kedvelik Vikit, szeretnek vele dolgozni. „Még nem vagyok hisztis hárpia! Talán majd harminc év múlva az leszek, de most még biztosan nem. Remélem nincsenek sztárallűrjeim” – helyeselt az énekesnő. Lábas Viki vidéki lányként kifejezetten örül neki, hogy országszerte kisebb rádiók lejátszási listáin is szépen „muzsikál” a banda, nem csak a fővárosban alakult ki a hallgatótáboruk. A rajongók viszont némi komorsággal vehetik tudomásul, hogy

valamennyien komoly kapcsolatban élnek. Törőcsik Kristóf elmondta, nem égetik a gyertyát mindkét végén.

Szervezői malőr miatt nem SZIN-ezhettek

„Szegeden jártam egyetemre, így a város közel áll a szívemhez. Rossz élmény, hogy nem léphettünk fel az idei SZIN-en, ugyanis készültünk rá. Egy szervezői malőr végett nem állhattunk a szegedi színpadon, ugyanakkor így más banda juthatott lehetőséghez” – mondta Lábas Viki. Hozzátette, sokan jelezték feléjük, hogy csak őértük vettek bérletet. A történtek csalódást keltettek a hallgatókban és a zenekarban is.

Megmászták a szamárlétrát

„Hétköznap egyetem, hétvége koncert” – így vázolta fel a mindennapjait Törőcsik Kristóf, aki az ELTE-n szabad bölcsészetet hallgat. A hétvégi fellépések alkalmával feltöltődik, hiszen kiszakad a hétköznapok monotonitásából. Hosszú utat jártak be, megmászták a szamárlétrát. Az egykoron még Szegeden, a Hiperkarma előtt fellépő zenekarocskából „headliner” zenekarrá váltak. Füstös Bálint szerint a közönségük lassan közösséggé is formálódik. Mint elmondta, a készülő videóklippjükhöz a hallgatóiktól kértek segítséget papírmadarak formájában, akik néhány nap leforgása alatt több százat adtak le a zenekar kiadójának. Nemcsak hallgatják őket, hanem segítik is. A fanatikusabb hallgatók a fél országot képesek átutazni egy Margaret Island koncertélményért.

Egészséges életmódra buzdítanak?

„Koncertútjaink során jó hot dog-os helyekre mindig betérünk. Úgy időzítjük a megállóinkat” – mondta Füstös Bálint, akinek mondandóját Lábas Viki gyorsan kiegészítette az utak árnyoldalával is, utalva a csak fizetős mosdóhelyiségek elérhetőségére és a benzinkutak boltjainak magas áraira.

„Egészségesebb ételek is lehetnének, szemetet eszünk bármerre is járunk. Több gyümölcsöt és zöldséget szeretnék a benzinkutakra”

– mondta nevetve az énekes. A banda új videóklippje még az idén érkezik, egy Arany János versfeldolgozással készülnek a hallgatóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.