Sport

Kosárlabda: megvan az ötödik Szedeák-siker + FOTÓK

Kosárlabda: megvan az ötödik Szedeák-siker + FOTÓK

2017. november 16., csütörtök
Kosárlabda: megvan az ötödik Szedeák-siker + FOTÓK

Küzdelmes és feszült meccsen győzte le a Jászberényt a Naturtex-SZTE-Szedeák.

Az U20-as meccsen orrtörést szenvedett Révész Ádám nélkül fogadta a korábbi szegedi tréner, Nikola Lazic által vezetett Jászberényt a Naturtex-SZTE-Szedeák a kilencedik forduló nyitómérkőzésén: a vendégeknél ott volt az új irányító, Ramon Nelson. Nenad Sulovic kosáraval kezdődött a meccs, majd Miljan Rakic egy triplával válaszolt. Nehezen akart beindulni a Szedeák gépezete, 9-5-re vezetett a Jászberény a negyed felénél, majd pillanatok alatt robbantani tudott a Naturtex: előbb Nenad Sulovic triplázott, majd Josh Fortune zsákolt egyet, így máris négy pont volt a Szedeák előnye. Nikola Lazic időkérése sem állította meg egykori csapatát, Juhos Levente és Andrija Ciric is pontos volt kintről, így máris tíz pontra hízott a hazai előny. (23-13) Nem ment rosszabbul távolról a Jászberénynek sem, így tízen belülre jöttek a vendégek a negyed végére. A második negyed közepén egy pillanatra mindenki megijedt, de Sulovic végül folytatni tudta a játékot - a Jászberény pedig egy pillanatra sem adta fel, és a nagyszünet előtti hajrára eltüntette a különbséget, viszont sem 34-33-nál, dem 36-35-nél nem tudta átvenni a vezetést. A negyed végén két gyors akció után némileg megnyugodhatott a Szedeák, de a JKSE tovább üldözte Marko Bolticékat. A nagyszünet után is hasonlóan folytatódott a játék: a Jászberény többször megközelítette Andjelko Mandic csapatát, de mindig volt valaki a szegediek közül, aki kimozdította ebből a pontból a Szedeákot. Az utolsó tíz perc derekán Juhos Levente és Josh Fortune is beszórt újabb hármasaival megroppantotta a fáradó Jászberényt a Naturtex, és végül 15 ponttal győzött - ám a különbség a meccs nagy részében nem volt ekkora a két csapat között. Ezzel szezonbeli ötödik sikerét aratta a Naturtex-SZTE-Szedeák a bajnokságban, így kilenc forduló után 5-4-es győzelem-vereség mutatóval áll, legközelebb pedig a válogatott világbajnoki selejtezőit követően, december 9-én, 18 órától a MAFC vendégei lesznek Juhos Leventéék.

Ami a statisztikát illeti

Közel ötven százalékkal dobta a triplákat a Szedeák, hiszen 25 kísérletéből 11 is pontos volt, szemben a Jászberény 22/8-as triplamutatójával. A büntetők terén hatszor is rontott a Jászberény, míg a vonalról nem rontott a Szedeák, mind a 12 büntetőjét bedobta a Naturtex, a lepattanócsatát viszont a vendégek nyerté 31-29-re. Hattal több, 15 eladott labdája volt a JKSE-nek, miközben a Szedeák 12 szerzett labdáig jutott, és tízzel több, összesen 21 gólpasszt osztottak ki a Tisza-partiak. Az egyéni teljesítményeket illetően Nenad Sulovic volt a mezőny legjobbja: a Szedeák centere 18 pontot szerzett, csupán három mezőnykísérletét rontotta el 10 dobásából, öt lepattanója mellett négy szerzett labdája és öt gólpassza is volt 35 perce folyamán, hat kiharcolt fault mellett. Juhos Levente ismét remek meccset hozott: az erőcsatár 36 perce alatt 20 pontot szórt, hét lepattanója mellett volt négy gólpassza és egy szerzett labdája, valamint a szegediek legjobb triplázója volt négy bedobott hármassal. Szintén jól játszott Marko Boltic: az irányító 33 percet töltött a pályán, ami alatt 12 pontot, öt gólpasszt és egy szerzett labdát hozott, valamint ő volt a Szedeák legjobb lepattanózója nyolc szedett labdával. Andrija Ciric 33 percet játszott: a Naturtex csékája 15 pontot, öt lepattanót és egyaránt három szerzett labdát és gólpasszt jegyzett. A kezdőötös ötödik tagja, Josh Fortune 14 pontot dobott 35 perce folyamán, e mellett volt három szerzett labdája és négy gólpassza. A cserék közül Wirth Ádám negyed órát kapott, ez alatt 4 pontot és egy lepattanót tett hozzá, a 10 percet játszott Kovács Ádám 2 pontot és egy lepattanót szerzett, míg Vágvölgyi Ákos és Bonifert Bendegúz nem szerzett pontot. A Jászberény legjobbja az új irányító, Ramon Nelson volt, aki húsz pontot és öt gólpasszt mutatott fel, míg Ismet Sejfic 14 pontja mellett nyolc lepattanót szedett.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 9. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák - JP-Auto JKSE 85 - 70 (27-19, 13-16, 19-14, 26-21)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Kapitány Gellért, Praksch Péter, Fodor Attila (Fekete László).

Szedeák:

BOLTIC 12/3, Fortune 14/6, CIRIC 15/6, JUHOS 20/12, SULOVIC 18/6. Csere: Kovács Á. 2, Wirth 4, Vágvölgyi -, Bonifert -. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Jászberény:

NELSON 20/6, Wallace 12/6, Rakic 8/6, Lucic 8, Sejfic 14. Csere: Kerpel-Fronius B. 6/6, Cseh -. Vezetőedző: Nikola Lazic. Andjelko Mandic:

"Izgalmas meccs volt, a 15 pontos különbség nem reális. Ahogy Nikola is mondta, erősebbek voltunk, több szerzett labdánk volt, amiből indítások után eredményesek voltunk. A Jászberény a két légiós cserével komoly csapat lett, pozitívban vagyunk kilenc forduló után. Jó csapatot rakott össze az elődöm."

Kovács Ádám:

"Tisztában voltunk vele, hogy a Jászberény erőssége nem fedi azt, ahol a tabellán állnak. Szoros meccs volt, örülök, hogy nyertünk, sok csapat meg fog szenvedni a Jászberény ellen."

Nikola Lazic:

"Gratulálok a Szegednek, megérdemelte a győzelmet. Nem voltunk könnyű helyzetben, viszont ellenfelünk sokkal több könnyű pontot szerzett, fizikálisabban jobbak voltak nálunk. Ma játszott először Nelson, az irányító pedig fontos a kosárlabdában, de biztos vagyok benne, hogy segíteni fog nekünk a továbbiakban. Tovább kell küzdeni, remélem, decemberben és januárban jobban fogunk játszani, mint most. Volt pár esélyünk, de ekkor a Szeged mindig csinált egy erős szériát, sok sikert kívánok a továbbiakban a Szegednek, remélem, ebben a szezonban is szép eredményt ér el a csapat!"

Kerpel-Fronius Balázs:

"Gratulálok a Szegednek, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Az összes hibánkat megbüntették, okosan játszottak. Sajnálom ezt a meccset, mert többször visszajöttünk, majd a végén összeomlottunk."

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.