Sport

Kosárlabda: három negyeden át érett a meglepetés

Kosárlabda: három negyeden át érett a meglepetés

2017. november 10., péntek
Kosárlabda: három negyeden át érett a meglepetés

A harmadik negyed végén azonban robbantott az Alba, és végül sima vereséget szenvedett a Szedeák a címvédőtől.

Annak a címvédő Alba Fehérvárnak otthonában lépett pályára péntek este a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely szerdán még Izraelben játszott nemzetközi kupamérkőzést. Hogy a fáradtság miatt-e, azt nem tudni, de nehezen kezdett az Alba, a Szedeák pedig kihasználta ezt, és alig négy perc után már időt kellett kérnie Dzunic Branislavnak, miután Andrija Ciric kosara után már 14-2-re vezetett a Szeged. Ültek a szegedi triplák, többek között Nenad Sulovic is pontos volt kintről, így csak Lóránt Péter még a dudaszó előtt befejezett akciója után került tízen belülre az Alba. A második negyedben már jobban működött a székesfehérváriak támadójátéka, de egy-egy jó időben dobott triplával még tartotta magát a Tisza-parti együttes, azonban a nagyszünet előtt három pontra felzárkózott az Alba. A fordulás után Josh Fortune harmadik triplája után újból tíz pont volt a Szedeák előnye, azonban 44-54 után megállt támadásban Andjelko Mandic csapata: Andrija Ciric ugyan bedobott még egy triplát, de egy 20-5-ös periódussal már a hazaiak vezettek az utolsó tíz perc kezdete előtt. Azonban tovább tartott az Alba lendülete, amellyel ekkor nem tudott mit kezdeni a Szedeák védekezésben, egy újabb futással végképp eldöntötte a meccset a címvédő: tíz perc alatt egy 33-5-ös szakaszt hozott össze az Alba, ennek ellensúlyozására pedig sem ideje, sem energiája nem maradt már a hátralévő hat percre a Szedeáknak az ekkora már játékba lendülő Alba ellen. Az eredmény alapján sima mérkőzés volt, azonban bő húsz percig nagyon jól tartotta magát a Naturtex-SZTE-Szedeák a címvédő otthonában, végül azonban ötödik vereségét könyvelhette el a Szeged az idei bajnokságban. Juhos Leventéék a következő fordulóban a Jászberényt fogadják november 16-án, csütörtökön 18 órától.

Ami a statisztikát illeti

Hiába triplázott 50%-al a Szedeák (tíz sikeres hármas húsz dobásból), ez ma kevés vlt az Alba ellen, még úgy is, hogy csak két büntető maradt ki 14 dobásból. A lepattanócsatát alaposan, 43-27-re megnyerte az Alba, amely dupla annyi támadópattanót szedett, mint a Szedeák, és héttel kevesebb alkalommal is adta el a labdát - 18 rossz passzal nehéz meccset nyerni idegenben. Az egyéni teljesítményekre rátérve, a szegediek legjobbja ma Josh Fortune volt: az amerikai 26 perc alatt 17 pontig jutott, 12 dobásából 8 is a gyűrűben landolt, volt hat lepattanója és három gólpassza is. Szintén remek meccset hozott Nenad Sulovic: a center mintegy 22 perc alatt 14 pontot, öt lepattanót, két gólpasszt és egy eladott labdát jegyzett. Andrija Ciric szintén 14 pontot jegyzett: a szegedi csapatkapitány 28 percet játszott, volt hat kiharcolt faultja, ami a mezőnyből a legtöbbnek bizonyult, viszont e mellett csak egy gólpassza akadt a két eladott labdája mellett. Marko Boltic 30 percet töltött a pályán, ami alatt volt két bedobott triplája és egy jó büntetője - hat lepattanó, egy szerzett labda és négy gólpassz került még a neve mellé a négy eladott labda mellett. Juhos Levente ezúttal visszafogottabb teljesítményt hozott, 32 perce folyamán nyolc pont, két lepattanó és szerzett labda, valamint egy blokk a mérlege. A cserék közül a legtöbbet Wirth Ádám játszott, aki 18 perce alatt pontot ugyan nem szerzett, de labdát igen, és volt egy gólpassza, míg Révész Ádám egyel kevesebb perc alatt 4 pontot szerzett, Andjelko Mandic pedig a meccs végén, amikor már eldőlt a találkozó, lehetőséget adott Kerpel-Fronius Gáspárnak, Vágvölgyi Ákosnak, Kovács Józsefnek és Bonifert Bendegúznak is. A hazaiak közül Lóránt Péter emelkedett ki: 19 pontját hat lepattanóval és hát gólpasszal toldotta meg, volt még öt kiharcolt faultja is, így igen impresszív meccset hozott. Rajta kívül a 12 pontos Horton, valamint az öt triplát is elsüllyesztő Simpson emelkedett ki az Albából.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 8. forduló

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 94 - 68 (17-24, 21-17, 26-18,-)

Székesfehérvár, Alba Regia sportcsarnok. Vezette: Farkas Gábor, Söjtöry Tamás, Gál János (Várhalmi Zsolt).

Alba:

Hill 12/3, Fenner -, SIMPSON 20/15, LÓRÁNT 19, Keller Á. 8. Csere: Kovács Ákos 7, Markovic 13, HORTON 12, Keller I. 3/3, Filipovics -. Vezetőedző: Dzunic Branislav.

Szedeák:

Boltic 7/6, Ciric 14/6, FORTUNE 17/9, Juhos 8/6, SULOVIC 14/6. Csere: Révész 4, Wirth -, Kovács Ádám 4, Vágvölgyi -, Kerpel-Fronius -, Kovács J., Bonifert -. Vezetőedző: Andjelko Mandic.

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.