Sport

Kézilabda: hiába a Barca elleni bravúr, vereséget szenvedett a Pick Svédországban

Kézilabda: hiába a Barca elleni bravúr, vereséget szenvedett a Pick Svédországban

2017. november 26., vasárnap
Kézilabda: hiába a Barca elleni bravúr, vereséget szenvedett a Pick Svédországban

Szinte végig futott az eredmény után a gyengén védekező MOL-Pick Szeged, így története során először vereséget szenvedett a Kristianstadtól.

Hiába kezdett parádésan a szegedi kapuban Marin Sego, nagyon szellős védekezéssel nyitott a MOL-Pick Szeged a Kristianstad otthonában. Ennek köszönhetően hamar elléptek a svédek és csupán a kapusbravúroknak köszönhető, hogy nem lett ledolgozhatatlan a különbség már az első játékrészben. Albin Lagergrennel egyszerűen nem tudott mit kezdeni a szegedi védelem, a svéd játékos ihletett formában kézilabdázott és egyéni BL-rekordot jelentő, tizenkét góllal zárt. Ezzel együtt 9-9-nél utolérte ellenfelét a Pick, de az első félidő végét ismét elrontotta, így háromgólos Kristianstad előnnyel vonulhattak pihenőre a felek. A második harminc perc nagy része is az eredmény haszolásáról szólt Juan Carlos Pastor csapata számára. Bár Bodó Richárd és Matej Gaber különösen jól kézilabdázott támadásban nem sikerült megtörni a hazaiakat. A hajrához közelítve úgy festett, hogy fáradnak a svédek, 26-24-re át is vette a vezetést a Szeged, de sikerült váltania a hazaiaknak, a Pick pedig ahogy az első játékrész végét, úgy a másodikat is elszúrta. 32-32-nél sikerült utolérni a Kristianstadot, de az utolsó szó a hazaiaké lett, akik végül egy góllal 33-32-re nyerni tudtak. Skube kezében volt még az egyenlítő találat gólpassza, de rossz megoldást választott a szlovén irányító, így pont nélkül maradt a Pastor-legénység. Ez volt a Kristianstad első győzelme a MOL-Pick Szeged ellen.

VELUX EHF férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló

IFK Kristianstad - MOL-PICK Szeged 33-32 (16-13)

Kristianstad Aréna, 3500 néző. Vezette: Sondors, Licis (lettek).

IFK Kristianstad:

Kappelin - Sörensen, LAGERGREN 12, Gudmundsson 2, Arnarsson 2, Freiman 2, Hallén 3. Csere: L. Larsson (kapus), Henningsson 4, J. Larsson, Lipovac 4, Chrintz 2/2, G. S. Jónsson 2.

Vezetőedző:

Ola Lindgren.

MOL-PICK Szeged:

Sego - Sostaric 2, BALOGH 7/5, Skube 3, Bánhidi, Gorbok 1, Källman 3. Csere: Blazevic, Buntic 5, Sigurmannsson, Zhitnikov, Gaber 5, Bodó 6.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

2 perc ill. 2 perc.

Hétméteres:

4/2 ill. 6/5.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.