Közélet

Izgalmas elemekkel vár a REÖK Gyerök Kör Családi Nap

Izgalmas elemekkel vár a REÖK Gyerök Kör Családi Nap

2017. november 13., hétfő
Izgalmas elemekkel vár a REÖK Gyerök Kör Családi Nap

Családi múzeumpedagógia programra várja a REÖK a gyermekeket és felnőtteket.

November 18-án, szombaton délután közösen elmélkedhetnek és alkothatnak aktuális kiállításuk, a Káosz és Rend termeiben.

Ale Ildikó

, festőművész, múzeumpedagógus, a hosszú évek óta sikeres program vezetője izgalmas programelemekkel készül a napra. Várják szeretettel azokat a fiatalokat is, akik évekkel ezelőtt, kisebb korukban már vendégeik voltak a REÖK múzeumpedagógiáján. A családi nap ingyenes! --------------------------------

Részletes program:

14.00-15.00 VISSZATEKINTŐ - ELŐREVETÍTŐ Az idén 10 éves REÖK kiállításain több mint 23.000 szegedi gyermek- és fiatal látogató (óvodától-egyetemig) vett részt a múzeumpedagógia foglalkozásokon. Az előadás során az érdeklődők a múzeumpedagógia különféle módszereivel, koncepcióival, eredményeivel ismerkedhetnek meg. A foglalkozások szervezését és levezetését egyaránt biztosító Ale Ildikó 8 év távlatában ismerteti szakmai munkáját és vetíti előre a REÖK - múzeumpedagógia terveit. 15.10-15.30 MILYEN A REND? A résztvevő családok a II. emelet két külön termében 3 ugyanolyan tárgycsoportból álló kaotikus környezetben tesznek kísérletet arra, hogy közös szempontjaik alapján rendet alkossanak. A rendalkotásra szánt kísérlet célja, hogy számot adjon a rendfelfogásról. Vajon hasonló lesz mindegyik látvány? 15.30-15.50 ILYEN A REND! A résztvevő családok rendalakítás-elméletének beszámolói. 16.00-17.00 KÁOSZ ÉS REND ÁBRÁZOLÁSOK – kiállítótermi munka Káoszról és rendről - felnőtt és a gyermek gondolatok a kiállításon lévő alkotásokról. Cél: Egyéni és csoportos feladatokon keresztül rátalálni a személyes káosz és rend felfogás irányelveire. 17.00-17.30 KÁOSZ ÉS REND BENNED! Alkotó feladat, a részvevő gyerekek, felnőttek a bennük lévő aktuális lelkiállapotukat vetítik ki a különböző méretű papírokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.