Közélet

Indul a Fiatal Vállalkozók Hete Szegeden

Indul a Fiatal Vállalkozók Hete Szegeden

2017. november 11., szombat
Indul a Fiatal Vállalkozók Hete Szegeden

Győr, Gyöngyös, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Nyíregyháza, Zalaegerszeg és Budapest – érdekfeszítő előadások 18-40 év közötti fiataloknak és vállalkozóknak egy teljes héten át. Országszerte ingyenes előadásokkal inspirálják a fiatalokat november 13-17 között. A szegedi rendezvényeknek a Csongrád Megyei Kormányhivatal ad otthont, november 14-én és 15-én délután.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ) 2017. november 13-17. között a világ több mint 170 országához hasonlóan, Magyarországon is megrendezi a Fiatal Vállalkozók Hetét. Az idei éppen jubileumi rendezvény, hiszen ez a tizedik alkalom. Szakmai előadások Budapesten és a vidéki nagyvárosokban – Szegeden a pozitív példáké a gazdasági környezeté a főszerep. A szegedi, november 14-15-i esemény két napja két mottó és tematika jegyében zajlik. November 14-én, kedden délután, pozitív példák mutatkoznak be a kezdő vállalkozóknak. Megtudhatják például azt, hogyan vonhatnak be tőkét az ötletünk megvalósításába, miként lehet az online lehetőségeket kihasználva hirdetni vagy akár irányítani milyen képességekre van szükség a profi pályafutáshoz, milyen buktatókkal kell szembenézni a sikeres vállalkozói léthez. November 15-én, szerdán tuti tippekről és a Csongrád megyét jellemző gazdasági környezetről kapnak hiteles információkat a fiatalok. Itt az álláskeresők vállalkozóvá válását segítő állami forrásokról, a megyei települések fejlesztési elképzeléseiről, a modern városok programban megvalósuló beruházásokról lehet bővebb információkhoz jutni – ezekről a témákról dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott, Kakas Béla a megyei közgyűlés elnöke és B. Nagy László, a megye fejlesztési biztosa beszél majd az érdeklődőknek. Ugyanezen a napon szó lesz arról is, milyen pályázati lehetőségek vannak jelenleg, és egy egyedülálló vállalkozás is bemutatkozik, amely a kutatásfejlesztés terén számít példaértékűnek. Ezen az eseményen több, már sikeres fiatal vállalkozó mutatja be termékét, közülük néhányat meg is lehet kóstolni, ki is lehet próbálni – valamennyien Csongrád megyeiek. A szervezők úgy látják, azoknak a fiataloknak, akik vállalkozás alapításán vagy a már meglévő cégük fejlesztésén gondolkodnak, érdemes ellátogatni a FIVOSZ napok rendezvényeire: új ötletekre, lehetőségekre lehet szert tenni és aktuális információkhoz jutni a két napos program során. A részletes program itt olvasható:

https://www.facebook.com/events/187242515179190/

www.fiatalvallalkozokhete.hu

A rendezvény látogatása díjmentes.

FIVOSZ Napok Szeged

November 14. Helyszín: Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeged, Rákóczi tér 1. Földszint, nagyterem A nap mottója: Pozitív példák - Hogyan kezdjünk neki egy vállalkozásnak?

Program

16.00-16.30

Dallos Zoltán: Hogyan működtessünk „önjáró” vállalkozást? Zoltán 13 évet dolgozott vezető beosztásban multi cégeknél, pár éve saját online vállalkozásába kezdett. Előadásában bemutatja, hogyan használhatjuk ki a technika lehetőségeit úgy, hogy nem vagyunk helyhez kötve, és hogyan irányítja annak segítségével az egyik vállalkozását.

16.35-17.20

Tradicionális vállalkozás felépítése: Erdősi Róbert, a Pizza futár pizzéria tulajdonosa Egy vállalkozás nehézségei, buktatói. Róberttől megtudhatjuk, hogyan alkalmazkodjunk a piaci viszonyokhoz, és hogy építsünk fel egy 100 fős vállalkozást.

17.25-17.45

Magyar kereskedőház Zrt: Miként reklámozhatod termékedet, ötletedet a külpiacon, a modern technológia segítségével?

17.50-18.20

Fiatalon az élsportban: Böde Dániel a Fradi csatára Hogyan lehet fiatalon az élsportba jutni, milyen képességekre van szükség ehhez?

18.25-19.00

Tamasits Dóra: A márkaszeretet, mint a márkázásban rejlő lehetőség Napjaink márkaépítési stratégiájában az egyik kulcstényező a márkához való érzelmi kötődés kialakítása a vásárlókban, Dóra előadásában arra keresi a választ, hogyan lehet elérni azt, hogy a vásárlók megszeressék a márkát?

November 15.

Helyszín: Csongrád Megyei Kormányhivatal Szeged, Rákóczi tér 1. Földszint, nagyterem Nap mottója: Tuti tippek Csongrád megyében, avagy milyen lehetőségeink vannak helyben?

Program:

17.00-17.15

Bemutatkozik a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége Idén rendezik meg tízedik alkalommal a Fiatal Vállalkozók Hetét. Kik vagyunk mi, milyen segítséget nyújtunk a fiatal vállalkozóknak?

17.20-17.35

Dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott Milyen állami forrás segíti az álláskeresők vállalkozóvá válását? Példák Csongrád megyéből

17.40-18.00

Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke Milyen fejlesztések valósulnak meg Csongrád megyében a Területi Operatív Programban? Miért maradjanak a fiatalok településükön? Miért jó itthon dolgozni, vállalkozni?

18.05-18.20

B. Nagy László országgyűlési képviselő, a megye fejlesztési biztosa Csongrád megye uniós fejlesztési pályázatai és a modern városok program szegedi és hódmezővásárhelyi projektjei

18.25-19.00

Madarász András, pályázati szakértő Pályázni szeretnél? Hogy kell kihasználni a lehetőségeket, milyen pályázatok segítik jelenleg a vállalkozásokat?

19.05-19.30

Dr. Letoha Tamás, Az év példaképe – 2014., a Pharmacoidea Kft. tulajdonosa Világújdonság Szegeden: Letoha Tamás, és csapata az alzheimer kór elleni gyógyszert kutatja, és jelenleg konzorciumi partnerként az Európai unió legnagyobb, 2,2 milliárd eurós projektjén dolgoznak. A rendezvény ideje alatt, meg lehet ismerkedni a Csongrád megyei települések kistermelőivel, gazdáival, akik a saját terméküket is bemutathatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.