Kultúra

A fenekelős rendező titokban látogatja a színházi próbákat Szegeden?

A fenekelős rendező titokban látogatja a színházi próbákat Szegeden?

2017. november 17., péntek
A fenekelős rendező titokban látogatja a színházi próbákat Szegeden?

Ezt állítja egy blog. A sevillai borbélyt most mutatták be a színházban, előtte viszont váratlanul felbukkant a botrányba keveredett KERO.

Mivel Szegeden is igen aktív volt a fenekelős botrányba keveredett Kerényi Mikós Gábor, a Szegedma rákérdezett a színháznál, hogy továbbra is fognak-e dolgozni a rendezővel, aki a "A sevillai borbély" főrendezője. Akkor

azt a választ kaptuk

, hogy aSzegedi Nemzeti Színház megtartja az előadást, amelynek próbáit a rendező-asszisztens vezeti és a rendező semmilyen formában nem fog bekapcsolódni a próbafolyamatba. Ehhez képest a reflektor blog

azt írta

, KERO titokban mégis bejár a próbákra.

"Névtelenséget kérő szegedi olvasónk állítása alapján azonban Kerényi igenis megjelent a próbákon és ott bizony rendezőként funkcionált, ami többeket megdöbbentett, de hangosan nem tette szóvá senki"

- írják. Komoly kérdéseket vet fel az eset, amennyiben valóban így van, hiszen nehezen elképzelhető, hogy a súlyos szexuális visszaélésekkel vádolt (a rendező ezeket közös megegyezésen alapuló, játékos pedagógiai elemek használataként értelmezte) szakember titokban osont volna be dirigálni a próbákat, azt remélve, hogy mindez titokban marad - fejtik ki a blogban. Ha viszont egyszerűen nem érdekelte, hogy ki mit szól hozzá, az jól mutatja, hogy még mindig védve érzi magát. Az pedig külön érdekessége a dolognak, hogy vajon a főigazgató tud-e minderről? Különösen azért, mert karmesterként az előadás alatt ő vezényel, ha hinni lehet a színház honlapjának.

A Színház szerint KERO nem jár be titokban

A direktor

azt állította

a Délmagyarnak, hogy a híresztelés annyiban igaz, hogy október 29-én és 30-án délelőtt Kerényi valóban rendelkezőpróbát tartott Szegeden. Ez azonban még közvetlenül a botrány kitörése előtt történt. A szegedi színház több munkatársa is megerősítette, hogy Kero nem járt október 30-a után a teátrumban.

„Az eredeti tervek szerint 13-án estétől átvette volna asszisztensétől a próbák vezetését, de a személyét érintő botrány kirobbanását követően az előadást létrehozó koprodukciós partnerek úgy döntöttek, hogy ez nem történhet meg. A döntésről a produkció tulajdonosa, az Operettissima Kft. vezetője értesítette a rendezőt, aki ezt tudomásul vette"

– közölte a főigazgató.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.