Sport

Hatvanhét évesen futotta le a maratont a DÉMÁSZ Szeged VE mesteredzője

Hatvanhét évesen futotta le a maratont a DÉMÁSZ Szeged VE mesteredzője

2017. november 26., vasárnap
Hatvanhét évesen futotta le a maratont a DÉMÁSZ Szeged VE mesteredzője

Kása Ferenc, vagy ahogy sokan ismerik, Kacsa bácsi szombat délelőtt teljesítette a valamivel több mint 42 kilométeres távot, ezzel példát állítva a fiatal korosztály elé.

Szombat délelőtt negyedik alkalommal rendezte meg a DÉMÁSZ Szeged VE a Fuss a bajnokokkal névre hallgató programját. A ködben úszó Tisza-parton szép számú futóbolond gyűlt össze a szegedi vízitelepen és állt rajthoz a hét, a huszonegy és a negyvenkét kilométeres távokon. A visszaszámlálás akkor indult el, amikor Kása Ferenc feltűnt a "horizonton". A mesteredző már kora reggel elkezdte a futást és 21 kilométer megtétele után ért a vízitelepre, hogy a népes futósereggel együtt teljesítse az eltervezett maratoni második felét. Az indulók közül több mint százan teljesítették a 21 kilométeres félmaratont, Kása Ferenc mellett pedig ketten - Pap Máté és Sipos Dávid kajakosok - a maratonit, a többiek a hét kilométeres penzumot vállalták be. - Kacsa bácsi egy olyan dolgot mutatott be, amire ő és az klub is büszke lehet, 67 évesen futotta le a maratont, nagyszerű példát mutatva mindenkinek. Aki erre képes, az az élet más területein is képes nagy feladatokat végre hajtani. Egyesületünk ezt a sportemberi teljesítményt egy új futócipővel honorálta. Bízunk benne, hogy a következő években nagyon sok kilométert tud majd „beletenni” -

mondta Sík Márton, a klub szakmai vezetője a klub hivatalos honlapjának

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.