Hírzóna

Halálra verték a gázolót, vádat emeltek ellenük

Halálra verték a gázolót, vádat emeltek ellenük

2017. november 13., hétfő
Halálra verték a gázolót, vádat emeltek ellenük

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az öt férfival szemben, akik idén tavasszal bántalmaztak egy makói férfit.

A vádirat szerint 2017. április 8-án a sértett férfi az esti órákban szeszesitalt fogyasztott, majd éjfélt röviddel megelőzően egy makói szórakozóhelyre ment, ahol zenés, táncos estet tartottak. A szórakozóhelyen tartózkodott az öt vádlott is egy nagyobb társasággal, akik a cselekmény elkövetésekor már szintén ittas állapotban voltak. A sértett viselkedése miatt szóváltásba keveredett a szórakozóhelyen tartózkodókkal, így a vádlottakkal is, akik megkérték, hogy távozzon. A sértett ennek eleget tett, de rövid idő múlva visszatért. Ekkor ismét kikísérték a szórakozóhelyről, amely előtt újból szóváltásba keveredett a vádlottakkal és egyikükkel pofon is ütötték kölcsönösen egymást. A sértett látva a vele szemben levő erőfölényt, gyors léptekkel elindult, hogy a helyszínt elhagyja, azonban a vádlottak utána indultak. Miután utolérték, körbefogták, majd a ruházatát rángatni kezdték, illetőleg megpróbálták őt megrúgni, megütni. A sértettnek ekkor még sikerült kiszabadulnia és elfutnia. A vádlottak közül hárman utánaszaladtak, illetőleg a vádlottak hozzátartozói is utánuk indultak kiabálva, szidalmazva őt, hogy a történteket lássák. Futás közben a vádlottak többször megpróbálták a sértettet ellökni, illetőleg elékerülni. Amikor ez sikerült, a vádlottak egyike a falhoz szorított sértettet ököllel, nagy erővel fejen ütötte, melynek következtében a sértett megszédült, térdre rogyott és hasra esett, azonban ekkor még eszméletét nem vesztette el és felállt. Ekkor ért oda egy másik vádlott, aki ugyancsak ököllel nagy erővel a védekezést ki nem fejtő sértettet fejen ütötte. A sértett ennek következtében összeesett és eszméletét vesztette. A helyszínre hívott mentők újraélesztést végeztek a sértetten, melynek következtében keringése átmenetileg visszatért, de a kórházba szállítást követően másnap reggel elhunyt. A sértett halálát az ökölütések miatt a keményburok alatti vérzés következtében kialakult agyduzzanat és légzésbénulás okozta, s azt a szakszerű ellátás sem tudta elhárítani. A főügyészség a vádlottak közül a fejre mért ökölütéseket kifejtő két személyt halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, míg további három, a halálos ütéseket megelőző, attól térben és időben eltérő bántalmazásokat kifejtő vádlottat csoportos garázdaság bűntettével vádol. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlottak közül a halálos ökölütést kifejtő férfiak előzetes letartóztatásban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.