Hírzóna

Fekete pénteken csaknem 1,1 millió vásárlást várnak

Fekete pénteken csaknem 1,1 millió vásárlást várnak

2017. november 24., péntek
Fekete pénteken csaknem 1,1 millió vásárlást várnak

A NAV tapasztalatai szerint egyre többen rendelnek a karácsonyi bevásárlási szezonhoz kapcsolódó Black Friday, azaz fekete péntek idején az internetről.

A magyarországi kereskedők az idei fekete pénteken (Black Friday) 25-30 milliárd forint forgalomra, csaknem 1,1 millió vásárlásra számítanak. A webáruházak 62 százalékánál lesz elérhető az akció - derül ki a GKI Digital és az Árukereső.hu közös, online kiskereskedelmi index kutatás-sorozatának idei negyedik felméréséből. Az MTI-n olvasható, felmérés szerint sok kereskedő nem elégszik meg csupán egy nappal, népszerű a háromnapos, hétvégére is kitolt fekete péntek, de olyan cégek is vannak, amelyek egész hétre hirdettek Black Friday-akciót. Kiemelték: a Black Friday magyarországi áttörését a tavalyi év hozta el, bizonyítva, hogy az akcióval párosuló árkedvezményekkel a vásárlók nagymértékben befolyásolhatók. Ezért 2017-ben a legnagyobb online webáruházak már szinte a folyamatosan hirdettek akciókat "készletkisöprés", "árzuhanás", "áfa elengedés" reklámszogennel. A megkérdezettek 86 százaléka nyilatkozott úgy, hogy már élt az online vásárlás eszközével a Black Friday akcióban, miközben a fizikai üzleteket felkeresők aránya 24 százalék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.