Krimi

Egy 92 éves nénit vertek át és fosztottak ki - előzetesbe kerültek

Egy 92 éves nénit vertek át és fosztottak ki - előzetesbe kerültek

2017. november 27., hétfő
Egy 92 éves nénit vertek át és fosztottak ki - előzetesbe kerültek

A Csongrád Megyei Főügyészség a hétvégi ügyeleti tevékenysége során előzetes letartóztatását indítványozta annak a három Tolna megyei férfinak, akik egy idős nőt fosztottak ki Hódmezővásárhelyen.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi 2017. november 22-én a délelőtti órákban érkezett meg Hódmezővásárhelyre kocsival. Röviddel azután, hogy a sértett lakásához megérkeztek, a gyanúsítottak közül ketten a lépcsőházba mentek, míg a harmadik férfi a gépkocsiban maradt és biztosította a helyszínt. A két gyanúsított becsöngetett az első emeleti lakásban élő 92 éves, bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes nőhöz, majd közölték vele, hogy az önkormányzattól jöttek és a víznyomást kell ellenőrizniük. Azt is közölték a sértettel, hogy az ellenőrzés költsége tízezer forint. A gyanúsítottak a jelenlétüket nem igazolták, igazolványt nem mutattak, iratot nem adtak át a sértettnek. A sértett ennek ellenére beengedte őket, majd a konyhában levő szekrény fiókjából odaadta a kért összeget a gyanúsítottaknak. Ezt követően a férfiak egyike a sértettet a fürdőszobába hívta, elterelve ezzel figyelmét, s megkérte, hogy a víznyomás ellenőrzése miatt maradjon ott és nyissa ki a vízcsapokat. Ezalatt társa a konyhaszekrény fiókjából magához vett további 116 ezer forint készpénzt, majd a helyszínről eltávoztak. A gyanúsítottakat a rendőrök másnap állították elő és vették őrizetbe, valamint lefoglalták tőlük a sértettől elvitt készpénzt is. A főügyészség valamennyi gyanúsítottal szemben a szökés és elrejtőzés, az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt az előzetes letartóztatásuk egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy mindannyiukkal szemben több büntetőeljárás van folyamatban, illetőleg többszörösen büntetett előéletűek. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte. A végzések a gyanúsítottak és védőik fellebbezése okán nem emelkedtek jogerőre. Kép: Illusztráció

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.