Közélet

Egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken segítenének

Egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken segítenének

2017. november 12., vasárnap
Egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken segítenének

Összegezte működése első évének tapasztalatait és új célokat tűzött maga elé nemrégiben az Angyalsóhaj Alapítvány kuratóriuma. A sikereket egy kiadványban, a terveket pedig egy sajtótájékoztatón, a Hagymaházban mutatja be a makói székhelyű szervezet.

Új kezdeményezésük, - amelynek megvalósítása érdekében a nyilvánossághoz, Makó és környéke vállalkozóihoz és magánszemélyeihez fordulnak - egy olyan ház létrehozása, amely az egészségkárosodással, szellemi fogyatékossággal élő felnőtteken és családtagjaikon kíván segíteni. Kiadványban számol be eddigi tevékenységéről és kér további támogatást a vállalkozóktól és magánszemélyektől új tervei megvalósításához a makói Angyalsóhaj Alapítvány. A bejegyzés óta eltelt több mint egy év alatt igen aktív tevékenységet folytató civil szervezet, több mint 200 adományt juttatott különböző akciói során célhoz: rászoruló családok életén könnyítve, vagy kiemelten tehetséges diákok tanulmányi előmenetelét, tehetségének kibontakoztatását segítve. Márciusban, az Angyalsóhaj Gálaműsoron mutatkoztak be a város jelenlegi tehetségei és innen elszármazott művészek, majd sikerre vitték az első alkalommal megszervezett Művészetek Katedrája elnevezésű művészeti kurzussorozatot. Kezdeményezéseiket a jövőben is folytatni akarják, de következő vállalásukat is megfogalmazták. A szociális gondoskodás területén szeretnének pótolni egy hiányosságot: az egészségkárosodással, testi vagy szellemi fogyatékossággal élő felnőttek és hozzátartozóik megsegítésére szeretnének létrehozni a városban egy olyan épületet, amely alkalmas lehet fejlesztő foglalkozások, közösségi rendezvények megtartására. Ehhez kérik majd különleges akcióikkal advent idején, és a jövő év elején a vállalkozások és magánszemélyek támogatását. Az ötletről, a megvalósítással kapcsolatos tervekről és az adományok és felajánlások gyűjtésével kapcsolatos információkról beszél a sajtó képviselőinek november 13-án, hétfőn, 13 órától a Hagymaház kávézójában

Farkas Éva Erzsébet

Makó város polgármestere és az Alapítvány legfőbb támogatója valamint

Varga Márta

, a kommunikációért felelős kuratóriumi tag.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.