Közélet

Az ősz leglátványosabb természeti csodájának ígérkezik

Az ősz leglátványosabb természeti csodájának ígérkezik

2017. november 3., péntek
Az ősz leglátványosabb természeti csodájának ígérkezik

Idén már hatodik alkalommal rendezi meg a Fehértavi Darvadozás – a madárvonulás dél-alföldi ünnepe elnevezésű népszerű rendezvényét a Kiskunsági Nemzeti Park.

November 10-11-én, Szatymazon várják az érdeklődőket, ahol több helyszínen párhuzamosan zajlanak majd a családi programok, de a főszereplők természetesen a darvak lesznek. Az ősz egyik leglátványosabb természeti látványossága a darvak ezreinek vonulása a Dél-Alföldön. A kelet-európai állomány egyik kiemelt gyülekezési helye a szegedi Fehér-tó és környéke. Az itt megpihenő darvak a szántókon, tarlókon megfelelő táplálkozóhelyet találnak, az éjszakákat pedig a lecsapolt halastavakon töltik. A Kiskunsági Nemzeti Park több daruleső túrát is szervez ebben az időszakban, a Fehértavi Darvadozás azonban több ennél. November 10-11-én változatos programokkal várják a családokat a szatymazi Postakocsi Csárdánál. November 10-én fellép Gryllus Vilmos, november 11-én vadállat-bemutató, játszóház, kézműves foglalkozások is színesítik a napot. Mindkét napon lehetőség lesz 15 órától darunéző túrán részt venni, amikor megtekintjük a Fehér-tó napnyugta előtti darumozgalmát.

Fotó: Kiskunsági Nemzeti Park

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.