Közélet

A legkisebbek a legnagyobb hősök: lilába borult a Dóm

A legkisebbek a legnagyobb hősök: lilába borult a Dóm

2017. november 17., péntek
A legkisebbek a legnagyobb hősök: lilába borult a Dóm

A koraszülöttek világnapja alkalmából csütörtökön a Rektori hivatal, míg pénteken a dóm pompázott lila színben.

„Minden tízedik gyermek koraszülötten érkezik a világra hazánkban. Érintett anyaként tudom, milyen érzés ezt átélni, milyen az, amikor a kis csöppség idő előtt védtelenül, kiszolgáltatottan látja meg a napvilágot”

– hangsúlyozta Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány életre hívója pénteken, a Szegeden tartott sajtótájékoztatón, ahol bemutatták az alapítvány gondozásában megvalósuló koraszülötteket és családjukat segítő

projektet

. Kiemelte, saját tapasztalatból tudja, nagy lelki trauma ez egy nőnek, egy családnak. A 35. hétre szülte meg gyermekét, a kis Róza két hetet töltött el az intenzív osztályon. Rádi Katalin hozzátette, most egy ötéves, egészséges leány édesanyjaként próbál segíteni sorstársain. Az alapítvány szakmai

programját

követően a koraszülöttek nemzetközi színét, lila fényáradatot kölcsönöztek a szegedi dómnak. A korábban világra érkező gyermekek, az őket segítő családok, barátok, valamint szakemberek erejére, gondoskodására és küzdelmére hívták fel a figyelmet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.