Hírzóna

Nobel-díjas lehet a szegedi orvoskar jelöltje

Nobel-díjas lehet a szegedi orvoskar jelöltje

2017. november 23., csütörtök
Nobel-díjas lehet a szegedi orvoskar jelöltje

Vajon kit javasolnak a díjra?

A Svéd Királyi Akadémiától kapott a napokban levelet a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Karának dékánja. Ebben arra kérték fel, hogy javasoljon jelöltet az orvosi-élettani Nobel-díjra – írja a Délmagyarország. Bari Ferenc elmondta,

arra, hogy a szegedi képzőhely beleszólhat a legrangosabb tudományos díj várományosának személyébe, emlékezete óta nem volt példa.

A gesztussal a kar szakmai és képzési kiválóságát látja elismertnek. Mint ismeretes, ezt a Nobel-díjat kapta meg 1937-ben Szent-Györgyi Albert, aki korábban az egyetem rektora is volt. A jelölt nevét február 18-áig kell elküldeni Svédországba. Bari Ferenc elmondta, már elkezdte az előzetes tájékozódást, a javasolt szakembert azonban nem csak Szegeden keresik. Személyéről a tudományos bizottság és a kari tanács dönt majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.