Közélet

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

2017. október 30., hétfő
Vádemelés a macedón kábítószercsempésszel szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a macedón férfival szemben, aki emberölésből szabadulva követett el kábítószercsempészést.

A vádirat szerint a vádlott ez év januárjában szabadult Macedóniában egy korábbi emberölés miatt kiszabott szabadságvesztés büntetésből. Ezt követően munkahelye nem volt, majd a vádlott ismeretlenekkel megállapodott abban, hogy Nyugat-Európába marihuanát csempész. Ennek érdekében a tulajdonába került egy személygépkocsi, amelynek első ülése alatt a merevítő lemezek kivágásával és a lábtér padlózatának megemelésével egy duplafalu üreget alakítottak ki. Ebbe a megbízói 32 csomag, mintegy 15 kg marihuanát helyeztek el, amellyel a vádlott 2017. január 26. napján a délutáni órákban belépésre jelentkezett Szerbia irányából Magyarország területére a röszkei autópálya határátkelőhelyen. A tételes vámvizsgálat során a kábítószert lefoglalták, melyről a nyomozás megállapította, hogy annak tiszta hatóanyagtartalma különösen jelentős mennyiségű, annak alsó határát mintegy kétszeresen haladja meg. A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.