Közélet

Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot Szíriában

Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot Szíriában

2017. október 21., szombat
Újabb városból sikerült kiűzni az Iszlám Államot Szíriában

Kiűzték a szíriai kormányerők az Iszlám Állam terrorszervezet harcosait a Homsz tartománybeli El-Karjatein településről - jelentette szombaton a Sana hivatalos szíriai hírügynökség.

A dzsihadisták október elején foglalták el újra a sivatagos területen fekvő várost, amely egykor a muszlimok és keresztények békés együttélésének jelképe volt. A több fronton is harcoló Iszlám Állam az utóbbi hónapokban sorra meghátrálásra kényszerült Szíriában és a szomszédos Irakban is. Szíriában már csak egy kisebb sivatagos területet tartanak ellenőrzés alatt Homsz és Deir-ez-Zór tartományban. Az Iszlám Állam 2015-ben foglalta el El-Karjateint, ahol a szélsőségesek a keresztény templomokat is feldúlták. 2016-ban elvesztették a várost, majd október elején ismét hatalmukba kerítették, de már csak pár napig voltak képesek megtartani. A 2011-ben kirobbant konfliktus előtt 30 ezres lélekszámú El-Karjatein egy csaknem ezerfős keresztény közösségnek is otthona volt egykor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.