Kultúra

Újabb szakaszába lépett a Móra-múzeum régészeti látványtárának kialakítása

Újabb szakaszába lépett a Móra-múzeum régészeti látványtárának kialakítása

2017. október 10., kedd
Újabb szakaszába lépett a Móra-múzeum régészeti látványtárának kialakítása

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtárának kialakításán. Elkészültek a látványtár bútorai, melyeket el is helyeztek a leendő látványtár termében. A múzeum régészeire vár most a nagy feladat, hogy berendezzék, életre keltsék a vitrineket.

Jól halad a Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtárának kialakítása. A terem padlózata, ablakai, festése már korábban elkészült, megérkeztek az asztalok, székek és az infopult, a látványtár bútorait pedig a közelmúltban helyezték el a szakemberek a kiállítótérben. A különleges vitrinek egyelőre üresen állnak, de a múzeum régészei hamarosan elkezdik a tárlókba helyezendő régészeti tárgyak kiválogatását, a gyűjteményi anyag elhelyezését. A Móra Ferenc Múzeum régészeti látványtára a tervek szerint 2018 tavaszától lesz látogatható. A régészeti látványtár létrehozása a Kubinyi Ágoston Program keretében valósul meg, melynek első ütemére az Emberi Erőforrások Minisztériuma 13 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Móra Ferenc Múzeum számára. A második ütemre 14.600.000 forint támogatást nyert el az EMMI-től a közgyűjtemény, melyhez Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 4 millió forintos önrészt biztosít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.