Közélet

Október 9-től indul a vidéki Soros-konzultáció

Október 9-től indul a vidéki Soros-konzultáció

2017. október 7., szombat
Október 9-től indul a vidéki Soros-konzultáció

A héten megkezdődött a nemzeti konzultáció leveleinek postai kiszállítása, a kérdéseket elsőként Budapesten kapják meg a választók, a vidéki kiszállítás október második hetében indul - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence

emlékeztetett, a kérdések kipostázása november 10-éig tart, a válaszadásra pedig november 24-éig van lehetőség. A konzultációs íveket a Magyar Posta szállítja ki, de emellett lehetőség van internetes részvételre is a nemzetikonzultacio.kormany.hu címen. A választók a kérdőívekkel együtt megkapják

Orbán Viktor

miniszterelnök levelét is - hangsúlyozta Tuzson Bence, aláhúzva, a kormányfő arra kéri a magyar embereket, hogy vegyenek részt a nemzeti konzultációban, segítsék a kormányt, hogy Brüsszelben megvédhesse a magyar álláspontot a "Soros-tervvel" szemben. A kormány képviselője kifejtette, minél több ember mondja el véleményét a nemzeti konzultációban, annál nagyobb a kabinet esélye arra, hogy megállítsa azt a "Soros-tervet", amelyek szerint évente egymillió migránst kell Európába telepíteni. Tuzson Bence felidézte,

Soros György

2015-ben tette közzé először ezt a tervét, azóta pedig nemcsak ő, hanem az Európai Bizottság is arra törekszik, hogy egy állandó mechanizmus keretében évente ennyi ember érkezzen a kontinensre. Ennek a tervnek ugyanakkor útjában áll, hogy Magyarország és még néhány ország határozottan védi határait, így a kerítés lebontása, a határzár meggyengítése is célja Soros Györgynek - mondta Tuzson Bence, hozzátéve, a "Soros-terv" szerint minden migráns 9 millió forint támogatást kapna két éven át azért, hogy be tudjon illeszkedni. Kiemelte, Soros György tervének része, hogy kemény büntetéseket szabjanak ki azokra az országokra, amelyek nem akarnak részt venni a végrehajtásban. Soros György csökkenteni kívánja a mezőgazdasági és kohéziós támogatásokat, ami a Kelet-közép-európai államokat sérteni a leginkább - fűzte hozzá. Tuzson Bence hangsúlyozta, a kormány ennek ellenére továbbra sem akarja végrehajtani a "Soros-tervet", annak minden pontját, tehát az évenkénti egymillió migránst, a 9 millió forintos támogatást, a kötelező kvótát és a kilátásba helyezett büntetéseket is élesen ellenzi. "Tisztában vagyunk azzal, hogy támadásoknak vagyunk kitéve" - fogalmazott az államtitkár, aláhúzva, a kormány folyamatos és egyre erősödő támadások érik, mióta meghirdette a Soros György elleni nemzeti konzultációt. Tuzson Bence szerint azonban a kormánynak Magyarország érdeke mindennél fontosabb, ezért továbbra is a lehető leghatározottabban, a magyar emberekkel együtt lép fel a "Soros-tervvel" szemben. Az államtitkár az internetes konzultációra vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta, bíznak a magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt. Tuzson Bence megjegyezte továbbá, hogy az eddig tapasztalatok szerint a konzultációban adott elektronikus válaszok legfeljebb a beérkezett kérdőívek 5 százalékát teszik ki. Tuzson Bence szintén kérdésre reagálva szólt arról is, hogy az Európai Bizottság napirendjén számos olyan pont van, amely a "Soros-tervnek" a megvalósítását jelenti, "még akkor is, ha nem is így hívják". Tuzson Bence példaként említette a tagállamok büntethetőségére és a kötelező kvótára vonatkozó javaslatokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.