Írjon nekünk

Közélet

TRINNO projekt: a digitalizáció viheti előre a megyei vállalkozásokat is

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A digitális forradalomnak kulcsszerepe van a Csongrád megyei vállalkozások életében is – hívták fel a figyelmet a TRINNO projekttel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón Szegeden. Üzleti ökoszisztéma a tradíció és innováció jegyében címmel valósítják meg nemzetközi konzorciumban azt a kezdeményezést, amelynek magyar oldalról a Csongrád Megyei Önkormányzat és az ELI-HU Nonprofit Kft. a részese.

A nemzetközi projekt keretein belül célul tűzték ki a résztvevő régiók üzleti ökoszisztémájának kialakításához szükséges komponensek meghatározását, amelyek előmozdítják a digitális innovációt a hagyományos szektorokban, elősegítve ezek hazai adaptálását, fejlesztését. A két magyar résztvevőn túl további öt nemzetközi projektparner vállal szerepet a megvalósításban Olaszországból, Írországból, Szlovéniából és Spanyolországból.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a szegedi sajtótájékoztatón kiemelte, a Csongrád Megyei Önkormányzat a működését tekintve a tradícióikra építkezik, ugyanakkor felvállalta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) mellett a munkaerő-piaci egyensúly megteremtését, valamint befektetés ösztönzéssel kapcsolatban is stratégiát alkotott, azaz az önkormányzat bír egy innovatív lendülettel. „A projekt legfontosabb eleme a jó gyakorlatok megismerése, a partnerkapcsolatok kialakítása. A héttagú konzorcium együttműködve a megoldásokat kívánja megtalálni” – emelte ki.

Az ELI-HU Nonprofit Kft. részéről Lukovics Miklós projekt koordinátor elmondta, hagyomány és innováció a projekt két hívószava. Az ELI véleménye szerint egy szélsőségesen innovatív gazdasági egység, amelynek egy hagyományos vállalkozói struktúrában kell érvényesülnie. A projektben arra keresik a választ, hogyan tudna a kutatóközpont a megyei vállalkozásokhoz közelebb, vagy azokkal kapcsolatba kerülni. „A válasz a digitalizációban, napjaink vezető kihívásában rejlik” – hangsúlyozta Lukovics Miklós. Egy olasz vállalkozásfejlesztési szervezet és egy szlovén fejlesztési központ képviselőjének jelenlétében zajló tájékoztatón elhangzott, a két magyarországi szereplő a nemzetközi konzorcium tagjaként kívánja felhívni a Csongrád megyei vállalkozók figyelmét – többek között egy hétfő délután kezdődött háromnapos konferencia keretein belül –, hogy a digitális forradalom nemcsak az innovatív, hanem a hagyományos ágazatokra is jelentős hatással van. Az öt éves projekt 2021-ben zárul, az INTERREG Europe program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósul meg.

Hirdetés

Kommentek

Közélet

Jövőre is oktatják a diákokat a vásárhelyi állatvédők

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Németh László Gimnázium és Általános Iskola 5. osztályosainak tartotta idei utolsó óráját a felelős állattartásról a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szeviép-per: Mereven kezelték a bankok a problémát?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ismét tanúmeghallgatással folytatódott a Szeviép-ügy tárgyalása a Szegedi Törvényszéken, ezúttal azt a személyt hallgatták ki, aki a cég úgynevezett csődegyezségi javaslatát készítette el. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Hírzóna

Nehéz három napnyi főzés után mosolyogni karácsonykor

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ezzel is foglalkozik az e heti Déli Szó.

Tovább olvasom

Aktuál