Kultúra

Torrentének is tetszett a szegedi fiatal rajza! + FOTÓK, VIDEÓ

Torrentének is tetszett a szegedi fiatal rajza! + FOTÓK, VIDEÓ

2017. október 27., péntek
Torrentének is tetszett a szegedi fiatal rajza! + FOTÓK, VIDEÓ

Hudi Dániel azonban világsztárok mellett szegedieket is megörökített, a Pick Szeged kézilabdacsapatának több tagja is elismerte karikatúráit.

A Tömörkény-gimnáziumban, de nem képzőművész szakon, tanult

Hudi Dániel

, akinek rajzaira már nemcsak Szegeden, hanem a világ több pontján felfigyeltek. Tavasszal érettségizett, de most még nem jár egyetemre, inkább rajztudása fejlesztésével foglalkozik, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem média design szakjára kíván felvételt nyerni. „Rajzoló szeretnék lenni, édesapámat követve, aki, ha éppen nem külföldön dolgozik, sokat segít nekem munkám tökéletesítésében. Kiskorom óta alkotok, de két évvel ezelőtt kezdtem komolyabban foglalkozni a rajzolással, ekkor értem el olyan sikereket, amelyek magabiztosabbá tették. Rengeteget gyakorlok, hogy álmomat megvalósítsam: karikaturista szeretnék lenni valamelyik újságnál” – fogalmazott a SZEGEDma hírportálnak Hudi Dániel.

„Megnézem, hogy mit kell kiemelni, a jellegzetes vonásokat. Inkább azt a stílust szeretem, amikor szimpatikusabbá válik a szereplő, s nem a negatívumokra helyezem a hangsúlyt” – magyarázta a munkamódszeréről. Kedveli a szénrajzokat, mert tudja korrigálni a vázlatot a „végtelenségig”. „Szívesen készítek híres emberekről rajzokat, mert ilyenkor felfigyelnek az emberek. Szeretem a sportot, ezért karikatúráim zöme a sportolókról készült” – mondta. A Pick kézilabdázóiról és Nagy Lászlóról is készített karikatúrákat, a játékosoknak tetszettek a rajzok. Gratulált alkotásaihoz Brett Retner producer-rendező, akinek nevéhez többek között az egyik X-Men film kapcsolódik, Santiago Segura, a Torrente-fimek főszereplője és rendezője. Mindkét művész az Instagramon találta meg rajzait. „Segura unokaöccseivel ismerkedtem meg, akik elkérték a róla készített képemet, s születésnapjára neki ajándékozták, azóta a lakásában található” – mesélte az ifjú tehetség. Így kapta meg Santiago Segura a róla készült portrét: https://www.facebook.com/hudidani/videos/vb.100000687631337/1596902173676022/?type=2&video_source=user_video_tab Portrékat és karikatúrákat is tölt fel az oldalára, tapasztalatai szerint elsősorban a fiatalabb korosztálynak tetszenek művei. Kapott megrendelést már Spanyolországból, de büszke Szegeden kiállított alkotásaira is, így a Bonifert Domonkosról készült szénrajzára. Elsősorban mellképeket alkot, a test rajzolását még gyakorolja, s a jövőben tájképeket is szívesen készítene, összesen eddig mintegy 125 mű fűződik a nevéhez. További képeit ITT találják meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.