Közélet

Többeket megkéselt egy ámokfutó Münchenben

Többeket megkéselt egy ámokfutó Münchenben

2017. október 21., szombat
Többeket megkéselt egy ámokfutó Münchenben

Több ember megsérült Münchenben egy szombat délelőtti késes támadásban – közölte a német rendőrség. A támadó egy fekete kerékpáron menekült - írja a hirado.hu.

A bajor rendőrség őrizetbe vett egy gyanúsítottat a szombat délelőtti müncheni késes támadások ügyében – közölte egy rendőrségi szóvivő. Feltételezhetően az elfogott férfi volt az, aki több helyszínen megsebesített négy embert, illetve előzőleg megpróbált megkéselni két másik embert is. Összesen öt férfit és egy nőt támadott meg – mondta el újságíróknak

Marcus da Gloria Martins

rendőrségi szóvivő. „Őrizetbe vettünk egy férfit, akire határozottan illik a tanúvallomásokból kirajzolódó személyleírás, de nem tudjuk még megerősíteni, hogy ő volt-e a támadó” – mondta a szóvivő. Martins hozzátette, a rendőrség egyelőre nem tud biztosat mondani az elkövető indítékairól, és az őrizetest csak azután nevezhetik majd meg, ha megbizonyosodtak arról, hogy ő követte el a támadásokat.

Öt helyszínen támadt

A

hirado.hu

azt írja, a fekete kerékpárral közlekedő, negyven év körüli támadó öt helyszínen támadt az emberekre – indítéka egyelőre ismeretlen. Az első helyszín a belvárosi Rosenheimer tér volt, a további eseteket a Paulaner térről és a Ständler utcáról jelentették.

Egy tavalyi támadás áldozatokat is követelt

A bajor fővárosban 2016 júliusában egy tettére régóta készülő 18 éves, német-iráni állampolgárságú ámokfutó tüzet nyitott az Olympia bevásárlóközponttal szemben lévő gyorsétteremben, illetve előtte és a bevásárlóközpontban, összesen kilenc ember halálát okozva, majd végzett magával. Támadásának 35 sebesültje is volt. Fotó: MTI/AP/Andreas Gebert

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.