Írjon nekünk

Egyetem

Tinédzserkorúvá vált a SZESZ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Régi és új előadásokkal, kislemezzel és az elmúlt tizenöt évet “megkoronázó” könyvvel várja a közönséget jubileumi évadában a Szegedi Egyetemi Színház.

„Társulatunk a maga tizenöt évével mostanra vált tinédzserkorúvá, ezért izgalmas produkciókkal készültünk a közönségnek” – mondta el Varga Norbert, a társulat művészeti vezetője az évad programját bemutató hétfői sajtótájékoztatón. Kiemelte, az új évad az ünneplés és a számvetés időszaka lesz, ezért az Őszi Kulturális Fesztivál számos rendezvényéhez is hozzájárulnak. A társulat ismételten csatlakozott a „Vers délben” programhoz. A színész-rendező október 24-én a Dugonics téri Szent-Györgyi Albert szobor mellett énekli el az általa választott megzenésített verset. Az együttes a következő hónapokban repertoáron tartja népszerű előadásait. Elsőként, kedden az Arany minősítést elnyert Pintér Béla darabját, a Démon gyermekeit viszik színre a Pinceszínházban. A szokatlan című Nagyanyám immár/webcamerán figyeli/a tyúk hogy tojik című előadást Drubina Orsolya rendezésében láthatja a közönség. „A darab érdekessége, hogy négy tyúk is feltűnik a pódiumon” – jelentette be Varga Norbert, aki hangsúlyozta a kuriózumnak számító előadást még sokáig szeretnék játszani. A hónap végén műsorra tűzik a Naked SZESZ verszenésítő estjét, néhány nappal később a Tűzbe vetett evangélium című Baka István emlékestet, valamint Nógrádi Claudia Kalliopé című drámáját.

A Sungazers együttes lemezbemutatójával indul az egyetemi színház új produkcióinak sorozata. Géczi Gergő, a társulat tagja és zenésztársai november 8-án egy poszt-progresszív projekttel készülnek. „Az elvont zenei világot egyéb művészeti alkotásokkal fűszerezzük meg. Teret biztosítunk a rövidfilmeknek és képeknek is,

*-*egy igazán sokatmondó, vizuális ingereket felvonultató előadással készülünk”

– mondta el Gergő. A koncerttel egybekötött kiállítást Fazekas Hanga grafikus és Chalhoub Emil fotográfus képei egészítik ki. A jubileumi évadot egy visszatekintő kötet kiadása színesíti majd, amely egyszerre tiszteleg a nagy elődök előtt és mutatja be az elmúlt éveket. „Az előzetes tervek szerint a kiadvány nemcsak kulisszatitkokat tár majd fel, hanem tanulmányok és ismeretterjesztő írások is megjelennek benne, hiszen azt szeretnénk, hogy a könyvtárak polcaira is felkerüljön” – fogalmazott a társulat művészeti vezetője. A kötet 2018 tavaszára tervezett bemutatóját nagyszabású kiállítás kíséri majd az elmúlt évek plakátjaival, fotóival. A III. Szegedi Egyetemi Színházi Találkozót is jövő tavasszal szervezik meg, melyen a vendégelőadások mellett Kárpáti Péter Én, a féreg című “Kafka-kabaréját” Varga Norbert állítja színpadra.

A tizenötödik évad különlegessége, hogy a társulat ezúttal kilép a „megszokott” Pinceszínházból, így előadásaikat újra láthatják régi játszóhelyükön Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának régi tornatermében, a Hungi Vígadóban és a Nyugi kávézóban is.

Hirdetés

Kommentek

Egyetem

A kézilabda szakedző képzés megújul és visszakerül a felsőoktatásba

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Együttműködési megállapodást írt alá az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Magyar Kézilabda Szövetség. HirdetésKommentek

Tovább olvasom

Egyetem

A tumor korai felismerésében lépnének előre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hazánkban az újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos megbetegedések száma évente az 50 ezret is meghaladja.

Tovább olvasom

Egyetem

Még Amerikában is az SZTE-ről olvasnak!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Újabb remek hír az egyetem háza tájáról.

Tovább olvasom

Aktuál