Sport

Tenisz: alsóházi menetelés Drahota-Szabó Dorkától

Tenisz: alsóházi menetelés Drahota-Szabó Dorkától

2017. október 19., csütörtök
Tenisz: alsóházi menetelés Drahota-Szabó Dorkától

Drahota-Szabó Dorka végzett a legelőkelőbb helyen a magyarok közül az Olaszországban az U14-es és U16-os korosztály számára megrendezett mester teniszversenyen.

Az ifjú szegedi tehetség a torna későbbi győztesétől, a francia Carole Monnet-től szenvedett vereséget az első fordulóban, így az alsóházban kényszerült folytatni: végül az utolsó napon honfitársa, egyben barátnője, Kovács Zita ellen játszhatta az alsóház döntőjét, amit 7–5, 6–2-re meg is nyert. Ahogyan a torna után elmondta, a fináléban örömére sikerült a legjobb játékát hozni, és okos, türelmes taktikával a győzelmet is meg tudta szerezni, így bekerülhetett a legjobb nyolc európai játékos közé. Drahota-Szabó Dorka összességében elégedett volt az Itáliában mutatott teljesítményével, ugyanis a vereségét követően jó játékot bemutatva hozni tudta a másik két mérkőzését, amit biztatónak tart a folytatásra nézve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.