Közélet

Szerdától indul a hajléktalanok téli ellátási időszaka

Szerdától indul a hajléktalanok téli ellátási időszaka

2017. október 31., kedd
Szerdától indul a hajléktalanok téli ellátási időszaka

Szerdán kezdődik a hajléktalanok téli ellátása, a rászorulók számára a krízisidőszak végéig, jövő tavaszig az eddiginél mintegy ezerötszázzal több férőhely áll rendelkezésre az országban.

Czibere Károly

, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte: országosan a hajléktalan emberek számára 9600 férőhely áll rendelkezésre, és a krízisidőszakban a férőhelyek számát 1500-zal növelik. Ennek pénzügyi fedezetét az ellátók számára biztosították. Mint akkor elmondta, a fentieken túl összesen 7500 férőhellyel működnek nappali melegedők. Az idén vezetik be a "vörös kód" intézményét, ami azt jelenti, hogy ha extrém hideg esetén kiadják azt, akkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalan embereknek, amennyiben a diszpécserszolgálat azt jelzi, hogy a hajléktalanokat ellátó rendszer az adott szükségletű hajléktalant nem tudja fogadni. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.