Közélet

Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat

Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat

2017. október 13., péntek
Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat

 

"Helyreigazító közlemény 2017. október 13. napján a

www.szegedma.hu

online felületünkön közzétett „Súlyosan bántalmazhatták a börtönben a Czeglédy ellen valló gyanúsítottat” című online cikkünkben azt az állítólagos tényt, hogy megvertek valakit a szegedi börtönben, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha ehhez Czeglédy Csabának bármi köze lenne. Továbbá valótlanul híreszteltük, hogy Czeglédy Csaba mindent elkövet, hogy megfélemlítse, legalábbis elhallgattassa a tanúkat, sőt, saját munkatársait, akik esetleg tanúskodhatnának ellene".

A verés miatt süketülhetett meg fél fülére a Czeglédy-ügy egyik vádlottja, aki a bűnszervezetet vezető szocialista ügyvéd ellen vallott - állítja a PestiSrácok.

Minden jel arra mutat, hogy

Botka

és

Gyurcsány

ügyvédje,

Czeglédy Csaba

mindent elkövet, hogy megfélemlítse vagy legalábbis elhallgattassa a tanúkat, sőt saját munkatársait is, akik esetleg tanúskodhatnának ellene -

legalábbis ezt állítja a PestiSrácok.

Az egyik gyanúsítottat, A. Zoltán szombathelyi vállalkozót a napokban másodszor verték meg a bv-intézetben, ahol előzetesét tölti. "A keddi napon két cigány férfi fogta közre Zolit az udvaron, és összeverték. Állítólag túl sokat beszélt" - írja a PestiSrácok. Az ügy legutóbbi tárgyalását azért nem tudták megtartani, mert A. Zoltán ügyvédje súlyos hasmenésre hivatkozva nem jelent meg. Érdekesség, hogy a gyanúsított arra kérte a fegyőröket és a bírót is, hogy hangosabban beszéljenek, mert az egyik fülére nem hall börtönbéli esemény miatt. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokság szóvivője sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a PestiSrácok információt, azt viszont megerősítette, hogy súlyos testi sértés miatt belső vizsgálat indult. "A fogvatartottak folyamatos őrzés, felügyelet, ellenőrzés mellett töltik mindennapjaikat, végzik tevékenységüket. A bv-intézetekben – a lámpaoltást követően is – rendszeres, visszatérő ellenőrzésekkel felügyelik munkatársaink a fogvatartottakat az egyes körletrészeken. A körleteken váltásos munkarendben teljesítik felügyelőink szolgálatukat, akik bármilyen probléma esetén azonnal reagálni tudnak. Amennyiben a fogvatartottak egymás sérelmére elkövetett bántalmazásáról a személyi állomány tagjai tudomást szereznek, arról azonnal jelentést tesznek elöljáróik irányába, majd meghatározott protokoll alapján jár el az intézet. A tudomásunkra jutott, feltárt eseteket minden esetben fegyelmi-, illetve – ha a körülmények és a tények azt indokolják" – büntetőeljárások követik – írta a BVOP.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.