Bulvár

Sok dolga volt a tűzoltóknak hétvégén

Sok dolga volt a tűzoltóknak hétvégén

2017. október 16., hétfő
Sok dolga volt a tűzoltóknak hétvégén

Fa dőlt ki Csongrádon, a kiszáradt aljnövényzet égett a román-magyar határon, de műszaki mentésnél is segédkeztek a Csongrád megyei tűzoltók az elmúlt hétvégén.

A száraz füves, nádas terület gyulladt meg vasárnap kora délután Szegeden, a Ballagi tó soron. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki. Egy idős asszony lakásához riasztották a szegedi egységeket vasárnap délelőtt. Az asszony a lakás erkélyén lett rosszul, nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálat munkatársainak. A tűzoltók kihúzós létra segítségével jutottak fel a második emeleti lakás erkélyére. A beavatkozásnak köszönhetően a mentőszolgálat rövid időn belül megkezdhette a sérült ellátását. Veszélyesen megdőlt egy nagy méretű fa Csongrádon, a Jókai utcában. Vasárnap kora délután riasztották a város hivatásos egységét, a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. Kiszombor közelében, a határ román oldalán gyulladt meg a kiszáradt aljnövényzet szombaton kora délután. A tűz mintegy nyolcszáz négyzetméteren Magyarország területére is átterjedt, ezért a makói egységeket riasztották a helyszínre. A tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. Két kisgyermek maradt felügyelet nélkül egy hódmezővásárhelyi lakásban szombaton délután. A lakás bejárati ajtaja becsukódott, a szülők segítség nélkül nem tudták felnyitni az ajtózárat. A tűzoltók dugólétra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be a lakásba. Az eset során nem sérült meg senki. Villanyoszlopnak ütközött egy személyautó szombaton délután Szegeden, a Dorozsmai úton. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették az üzemanyag szivárgását. A balesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.