Közélet

Rétvári: szülőföldjükön várnak segítséget a rászorulók

Rétvári: szülőföldjükön várnak segítséget a rászorulók

2017. október 19., csütörtök
Rétvári: szülőföldjükön várnak segítséget a rászorulók

Európába való áttelepítés helyett szülőföldjükön várnak segítséget Európától a rászorulók. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Rétvári Bence

felidézte, hogy a múlt héten Budapesten harminc országból mintegy háromszázan vettek részt a keresztényüldözésről tartott nemzetközi konferencián. Mint mondta, a felszólalók egyrészt üdvözölték a rendezvényt, hiszen egy kormány sem szervezett még konferenciát, amely az üldözött keresztényekről szólt volna, holott ők a legnagyobb üldözött csoport világszerte. Hangot adtak továbbá annak is, hogy Magyarország nem csak beszél erről, hanem cselekszik is: számos támogatással, programmal segítenek a Közel-Keleten - fűzte hozzá. Az államtitkár azt is elmondta, a konferencián felszólaló egyházi vezetők közül senki sem kérte azt, hogy a szegény sorsú embereket telepítsék át Európába. Sőt, azt mondták: olyan segítséget várnak Európától, amellyel szülőföldjükön, a Közel-Keleten indíthatják újra az életüket - tette hozzá. Rétvári Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: miközben Európában a kvóták nem működnek, a helybe vitt segítség működik. Felhívta a figyelmet, hogy Brüsszel mintegy 1200 ember miatt indított pert Magyarország ellen. Mindeközben a magyar kormány, magyar emberek, segélyszervezetek helyben segítik az embereket. Többek között Libanonban és Irakban csaknem ezer család lakhatásában segít a magyar kormány - emelte ki az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.