Közélet

Pásztor István: a nemzeteket nem lehet átnevelni

Pásztor István: a nemzeteket nem lehet átnevelni

2017. október 23., hétfő
Pásztor István: a nemzeteket nem lehet átnevelni

A 21. század Európájának kihívásaira adott magyar válaszok józan, egyszerű és a dolgokat a nevükön nevező feleletek, és a nemzeti válaszokat sehol nem lehet figyelmen kívül hagyni, a nemzeteket nem lehet átnevelni - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke hétfőn Szabadkán az 1956-os forradalom emlékére rendezett központi vajdasági ünnepségen.

A politikus kiemelte: a legutóbbi németországi, ausztriai és csehországi választások eredményei a jelenlegi magyar politika kitartásában is gyökereznek. A VMSZ elnöke ezzel a magyar kormány migránspolitikájára is utalt, amelynek elemeivel egyre több ország ért egyet.

Csepreghy Nándor

, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára is a migránsválságról beszélt, amikor azt mondta, "Európa olyan kihívással néz most farkasszemet, amely mindannyiunk életét megváltoztathatja". Hozzáfűzte, a veszély óriási, de legyőzhető, ehhez viszont a magyarság összefogására van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.