Közélet

Országos Rubik-rekordot döntött az üllési Maróti Róbert

Országos Rubik-rekordot döntött az üllési Maróti Róbert

2017. október 16., hétfő
Országos Rubik-rekordot döntött az üllési Maróti Róbert

A versenyeken elért időeredményei alapján a hazai élmezőnyben jegyzik a fiatal kockást. Maróti Róbert nevéhez immáron egy nemzeti rekord is fűződik.

A fővárosban rendezett Hungarian Open országos Rubik-versenyen kimagasló eredményeket ért el Maróti Róbert. A húszéves Csongrád megyei fiatal megdöntötte a 3x3x3-as kockakirakás átlagrekordját, 8.49 másodperces átlagot produkált. A korábbi rekordot

Bózsing Hunor

tartotta 8.51 másodperccel. Az átlagot öt kirakás után számítják, ahol kihúzzák a leglassabb és leggyorsabb eredményt, a bennmaradó három időeredményt osztják el hárommal. Róbert a többi versenyszámban is remekelt. A 7x7x7-es kocka versenyszámban második, az 5x5x5 és 4x4x4-es számokban harmadik helyezést ért el.

Berecz Máté, Vancsa Márton, Vermes Kornél

és

Maróti Róbert

a mozaik, nem hivatalos versenyszámban a Trónok Harca sorozat egyik hősnőjét,

Daenerys Targaryen

-t is „leképezték” mintegy 500 Rubik-kocka felhasználásával, mind a négyen kedvelik a szériát. Az üllési fiatal hírportálunknak

korábban elmondta

, mindössze 11 éves volt, amikor megismerkedett a bűvös kockával, a szülei ajándékozták meg vele. Kezdetben – mint sokan mások – még nem tudta kirakni teljesen, először csak egy, majd két oldal teljesítéséig jutott el. Később az interneten fellelhető útmutatások alapján rövid időn belül elsajátította a kirakás alapmetódusát. A versenyző kitért rá, a kíváncsisága sarkallta arra, hogy mérje időeredményeit, az első kirakásai mintegy három és fél percet vettek igénybe. Az egyik videómegosztó oldalon talált rá korábbi versenyeken készült felvételekre, amelyek hatására eldöntötte, komolyabban szeretne foglalkozni újdonsült hobbijával. Az első, 2008-ban teljesített sikeres kirakását követően négy év elteltével vett részt az első megmérettetésén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.