Sport

Női vízilabda: elvitte a pontokat Szegedről az Eger + FOTÓK

Női vízilabda: elvitte a pontokat Szegedről az Eger + FOTÓK

2017. október 18., szerda
Női vízilabda: elvitte a pontokat Szegedről az Eger + FOTÓK

A harmadik negyed döntött a SZTE Taylor&Nash és a ZF Eger összecsapásán, a hevesiek öt gólt szereztek ebben a játékrészben, s döntötték el a három pont sorsát.

A Tatabánya elleni győztes találkozóval indította az új szezont a SZTE Taylor&Nash csapata,

Molnár Péter

lányai öt góllal múlták felül riválisukat, s bíztak a jó folytatásban a ZF Eger ellen is. A hevesiek nagyon nagy arányú vereséget szenvedtek a nyitónapon, nem meglepő módon, ugyanis az idén is bombaerős UVSE ellen szálltak medencébe, nekik tehát a javítás volt a cél Szegeden. Fél perc sem kellett, s máris előnybe kerültek

Biros Péter

lányai,

Somhegyi Noémi

egy

Brigitta Games

által kiharcolt ötméterest váltott gólra. Nem tartott sokáig az egri előny,

Mihály Kinga

és

Lengyel Dominika

is akcióból volt eredményes, majd Mihály egy megúszás végén duplázta meg találatai számát a második játékrész elején.

Tóth Csenge

és

Ráski Lilla

góljaival egalizált az Eger, majd ismét két hazai gól következett, mindkettő akcióból. Úgy tűnt, kétgólos szegedi előnnyel fordulnak a felek a nagyszünetre,

Kékesi Borbála

ezt máshogy gondolta, s egy másodperccel a második negyed vége előtt egy találatra olvasztotta hátrányát. A harmadik negyedben aztán jött a fekete leves zsinórban négy gólt szerzett a vendég gárda, Ráski Lilla kettőt is, a Szeged pedig rendre elrontotta támadásait, hol a kapufa állította meg a hazai támadásokat, hol egy-egy - néha téves - bírói ítélet. Az utolsó játékrészben nem is sikerült már ledolgozni a harmadik játékrészben összeszedett hátrányt, s végül 10-8-s győzelemmel mindhárom pontot megszerezte a SZUE-ban a ZF Eger. Legközelebb a Honvéd otthonában szállnak medencébe a szegedi lányok, a mérkőzést szombaton délután 17 órától rendezik a Kőér utcai uszodában.

Női vízilabda OB I 2. forduló

SZTE Taylor&Nash - ZF Eger 8-10 (2-1, 3-3, 2-5, 1-1)

Szeged, SZUE. Vezette: Berki András, Pásztor Antal.

Szeged:

Hosking - Mihály K. 3, Lengyel A., Kádár 1, Rácz D., Bell, Lengyel D. 3. Csere: Pengő, Tóth P. 1.

Vezetőedző:

Molnár Péter.

Eger:

Horváth A. - Molnár, Ráski 3, Miklós R. 1, Tóth Cs. 1, Games 1, Somhegyi 2. Csere: Kékesi 1, Kocsis, Hornyák, Szilágyi 1.

Vezetőedző:

Biros Péter.

Ötméteres:

- ill. 1/1

Emberelőny:

1/7 ill. 0/2

Kipontozódott

: Ráski Lilla

Online közvetítésünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.