Közélet

Nemzeti konzultáció - Gulyás: Európában értékválság van

Nemzeti konzultáció - Gulyás: Európában értékválság van

2017. október 25., szerda
Nemzeti konzultáció - Gulyás: Európában értékválság van

Európában értékválság van, ez teljesen egyértelművé vált a migrációs válság hatására - jelentette ki a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szerdán, Székesfehérváron a Védjük meg Magyarországot! konzultációhoz kapcsolódó fórumon.

Gulyás Gergely

mintegy 250 ember előtt azt hangoztatta, hogy ma Európában csak a visegrádi négyekre jellemző, hogy saját nemzeti kultúrájukat, nyelvüket, nemzettudatukat szeretnék megőrizni, s erről nem hajlandóak vitát sem nyitni, hiszen az nem tartozik az Európai Unióra. Vannak országok, amelyek másként gondolkodnak ezekről a dolgokról és úgy is cselekszenek, ezt a V4-ek tudomásul veszik - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy mást gondolnak az integrációról, a párhuzamos társadalmakról, a családpolitika jelentőségéről, a házasság szabályozásáról, mint a kontinens nyugati fele. "Mi nem szóltunk bele abba, ki mit tesz saját hazájában, de ugyanígy elvárjuk, hogy saját magunk dönthessünk ezekről a kérdésekről" - fogalmazott. A frakcióvezető szerint 2015 tavaszához képest lényegesen erősebb a magyar álláspont, "lényegesen többen állnak mögöttünk". Mint mondta, akkor egyedül képviselték például a külső határvédelem szükségességét, ma egyre többen gondolkodnak róla ugyanúgy, mint Magyarország. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Gulyás Gergely kiemelte: a felső korlát nélküli menekültkvóta újabb "veszélyes kísérlet" az Európai Bizottság és az Európai Unió részéről, hiszen a korábbi állam-, illetve kormányfőidöntéseket, az Európai Néppárt és Németország álláspontját is megkerülve akarják bevezetni. Megjegyezte, hogy az elképzelés végrehajthatatlan, hiszen a migránsok befogadását nem ellenző 24 tagállam között két év alatt mindösszesen 30 ezer embert osztottak szét, de a többségük ma már újra Németországban van. A frakcióvezető beszélt arról is, hogy az osztrák választások eredményeként felálló új osztrák kormány szintén bevándorlásellenes lesz és ez egyértelműen erősíteni fogja a V4-ek álláspontját. Reményét fejezte ki, hogy Olaszországban is végre olyan kormány alakul majd, amely képes és hajlandó lesz védeni a külső határokat, ezzel is enyhítve az Európára nehezedő migrációs nyomást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.