Közélet

Nem változik a nyugdíjkifizetés novemberben sem

Nem változik a nyugdíjkifizetés novemberben sem

2017. október 30., hétfő
Nem változik a nyugdíjkifizetés novemberben sem

Nem változik a nyugdíjkifizetés azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) november 1-jén a Magyar Államkincstárba (MÁK) olvad, a szokásos havi nyugdíjellátással együtt 2,7 millióan nyugdíjkompenzációban és egyszeri nyugdíjprémiumban is részesülnek.

A MÁK hétfői közleménye szerint a novemberi juttatásokat már az átalakult hivatal fogja utalni a nyugdíjasoknak. Megerősítették, hogy postai kézbesítésnél változatlanul november 15-től, illetve december 4-től kezdődően 12 munkanap alatt, míg bankszámlára való átutalás esetén november 10-én, majd december 4-én érkezik a járandóság. A MÁK több százezer ember központi bérszámfejtését látja el hónapról-hónapra: család- és szociális támogatásokat utal, valamint intézi az uniós fejlesztési- és mezőgazdasági támogatásokkal kapcsolatos pénzügyi feladatokat - írták. Hozzátették, hogy az elmúlt évek változásainak köszönhetően a személyi és a technikai feltételek is adottak a közpénzügyi kifizetések teljesítéséhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken közölte, hogy Varga Mihály tárcavezető az összevonást követően a hivatal vezetésével

Mészáros Józsefet

, az ONYF eddigi főigazgatóját, a Magyar Államkincstár átalakításáért felelős kormánybiztost bízta meg. Hozzátették, hogy továbbra is számítanak Dancsó József leköszönő elnök szakértelmére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.