Közélet

Medián: az MSZP-tábor teljes körű ellenzéki összefogást szeretne

Medián: az MSZP-tábor teljes körű ellenzéki összefogást szeretne

2017. október 12., csütörtök
Medián: az MSZP-tábor teljes körű ellenzéki összefogást szeretne

Nincs egység az ellenzéknél, hiába szeretne a szocialisták tábora teljes körű ellenzéki összefogást - ez derül ki a Medián felméréséből amelyet az atv.hu tett közzé.

A Medián még Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt visszalépése előtt, szeptember második felében készített közvéleménykutatást a 444 megbízásából arról, mennyire szeretnék az ellenzéki szavazók, hogy a pártjaik összefogjanak a Fidesz ellen -

írja az atv.hu

. Az ellenzéki közönség valójában igencsak megosztott: igaz, hogy csak egyharmaduk részesíti előnyben a külön-külön indulást, és több mint minden második valamilyen összefogást szeretne, de az együttműködés híveit tovább szeleteli a Jobbik esetleges bevonása. A külön indulásnak a Jobbik-szavazók körében van a legtöbb híve, a teljes körű ellenzéki összefogásnak pedig az MSZP-táborban. A kisebb ellenzéki pártok szavazói túl kevesen vannak az 1200 fős mintában ahhoz, hogy statisztikailag érvényes megállapításokat tehessünk róluk, de jelzésértékű, hogy a DK-sok több mint fele teljes (tehát a Jobbikot is magában foglaló) összefogást szeretne, viszont az LMP-sek között csak alig vannak többen a külön indulás, mint az összefogás hívei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.