Közélet

LMP: veszélyeztetik az emberek biztonságát a fűtési időszakban

LMP: veszélyeztetik az emberek biztonságát a fűtési időszakban

2017. október 14., szombat
LMP: veszélyeztetik az emberek biztonságát a fűtési időszakban

Az LMP szerint a fűtési időszakban az emberek biztonságát veszélyeztetik a kéményseprői ellenőrzések és a szociális alapú tűzifaellátás területein tapasztalható problémák.

Gerstmár Ferenc

, az ellenzéki párt belügyi kabinetvezetője szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján elmondta: egy napirenden lévő törvénymódosítás eltörölné az évenkénti kötelező kéményseprési ellenőrzést. Emiatt családok élete kerülhet veszélybe a szén-monoxid mérgezések és kéménytüzek számának emelkedésével - jelentette ki. A kötelező ellenőrzések eltörlése helyett teljesen újjá kellene alakítani a kéményseprő iparágat, mivel a jelenlegi szabályai csak azt a célt szolgálják, hogy elfedjék a feladattal megbízott katasztrófavédelem alkalmatlanságát - fejtette ki az LMP politikusa. A kormány szociális alapú tűzifaprogramja sem nyújt megfelelő védelmet a rászorulóknak - folytatta -, mivel a 4 milliárd forintos kerettel kiírt pályázatra 6 milliárd forint értékben adtak be kérelmeket. Az LMP emellett vitatja, hogy a támogatásokat miért csak az 5 ezer lakosúnál kisebb településeken vehetik igénybe. Ezen kívül a programban nem ellenőrzött a tűzifa minősége, valamint az sem, hogy minden igénylő időben megkapja a segítséget - tette hozzá Gerstmár Ferenc. Az LMP politikusa kérdésre válaszolva elmondta, október 23-án nem állnak egy színpadra azzal a

Gyurcsány Ferenccel

, akinek komoly felelőssége van az 1956 ötvenedik évfordulóján történtekben. Megjegyezte továbbá, hogy a hagyományos baloldali és liberális pártok részvételével zajló politikai összefogások eddig kétszer is kétharmados többséghez segítették a Fideszt. Az LMP nem éket ver, hanem új integráló erőként lép fel - fogalmazott, hozzátéve, szerintük a megújuló Magyarországhoz új vezetőkre van szükség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.