Sport

Labdarúgás: Kiss Balázs álma és a valóság

Labdarúgás: Kiss Balázs álma és a valóság

2017. október 18., szerda
Labdarúgás: Kiss Balázs álma és a valóság

Kilenc bajnoki és öt kupameccs adatott meg Kiss Balázsnak az FK Szeged vezetőedzőjeként: a klubhoz nyáron érkezett szakembertől a HFC II. elleni vereséget követően köszöntek el.

"Csalódott és elkeseredett vagyok, sokkal többre számítottam, hosszabb távra terveztem. Nem volt vicc, amit a szezon elején mondtam a célkitűzések kapcsán. Nem ismertem a megyeegyet, mostanra van véleményem a teljes mezőnyről, ami nem túl pozitív: full amatőrizmus. Nem akarom ezekre a dolgokra fogni, de egy kőkemény műfüves pályán készültünk, az öltözőnk állapotát nem részletezném, életveszélyes körülmények között dolgoztunk. Arra sem fogom, hogy az UTC ellen a kialudt világítás miatt félbeszakadt az első bajnokink" - fogalmazott a SZEGEDma.hu-nak Kiss Balázs, az FK 1899 Szeged immáron csak ex-vezetőedzője. A kezdetekre visszaemlékezve kifejtette, szépen indult minden, a felkészülés alatt jól teljesítettek, e mellett a megyei kupaselejtezőben is meneteltek, ahol a top csapatok ellen is sikerült helytállniuk. "Szenvedélyes, maximalista edző vagyok, de sajnos volt olyan, hogy kis túlzással többet szaladtam a kispadoknál, mint a játékosom a pályán. Mindezzel együtt is imádom a játékosaimat és büszke vagyok rájuk! Tisztelem az elődömet, a nyáron azonban öt távozó mellett hárman szezon közben hagytak el bennünket. Három nyerhető meccsből, a Dorozsma, a Sándorfalva és a Zsombó ellen csak egy pontot szereztünk, ez sokatmondó. Örültem, mikor kilencen már összejöttünk edzésre, mert így kis játékokat lehet végezni. Emelt fővel távozom, nagyon szerettem az FK-t, köszönöm Havas Péter elnök úr korrekt együttműködését! Nyolc játékosom üzent nekem, közülük mindenki azt mondta, nem edzőkérdés van a csapatnál, viszont azt válaszoltam, ezt a pályán kellett volna bebizonyítani. Sok sikert kívánok az új edzőnek!" - tette hozzá a diszkoszvetősöknél vállalt feladata mellett a Szeged 2011 utánpótlásában is dolgozó szakember. Az FK-nak hagyományaihoz híven ezúttal is voltak "szívós" meccsei: a Csongrád ellen kétgólos hátrányból mentettek meg egy pontot Dóra Jánosék, míg a Szentes ellen az utolsó pillanatban lőtt góllal tudtak nyerni - viszont ez az egyetlen sikere a szurkolók csapatának az idei szezonban, ennek eredményeképp a 14. helyen állnak tíz fordulót követően. "A játékunk és a tartásunk is megvolt. Az edző a két tizenhatos között tudja megtervezni a játékot - a helyzetkihasználásunk borzalmas volt, a Sándorfalva ellen hat 100%-os ziccerünk maradt ki. E mellett nem bírtuk a heti két meccses ritmust, három, 40 év feletti kezdőjátékosom volt. Én vagyok az edző, vállalom a felelősséget" - így az edzői karrierje első felnőtt csapatnál töltött időszaka után Kiss Balázs. A jövőjével kapcsolatban elmondta, már volt megkeresése, de egyelőre nem szeretne riválisnál feladatokat vállalni, viszont készen áll az újabb kihívásokra a felnőtt futballban. "Hajrá, szegedi foci! Ennél csak jobb lehet!" - zárta Kiss Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.