Sport

Labdarúgás: a Szekszárdot fogadja a HFC

Labdarúgás: a Szekszárdot fogadja a HFC

2017. október 21., szombat
Labdarúgás: a Szekszárdot fogadja a HFC

Október 22-én, vasárnap a Szekszárdi UFC lesz a vendége az NB III Közép csoportjában szereplő Hódmezővásárhelyi FC labdarúgó csapatának. A hazaiak továbbra is szezonbeli első győzelmükre hajtanak, ám a tapasztalatok alapján meglehetősen szoros csatára van kilátás.

A 11. fordulót rendezik a hétvégén az NB III-as labdarúgó bajnokságokban. A Hódmezővásárhelyi FC két idegenben megvívott mérkőzést követően ismét a hazai közönség előtt futballozhat. Az immáron Szűcs Róbert vezetőedzővel felálló vásárhelyiek nincsenek könnyű helyzetben. A Baranya megyei kirándulás nem sikerült jól. A bajnoki címre pályázó Pécs és a Szentlőrinc SE is egyaránt 3-1-es győzelmet aratott a kék-sárgák felett. Különösen fájó lehet, hogy mindkét esetben gyors vásárhelyi góllal sikerült megszerezni a vezetést, a lendület azonban a találkozók hajrájára elfogyott. Szűcs Róbert vezetőedző szerint ez lehet az egyik kulcskérdés a vasárnapi, Szekszárd elleni mérkőzésen. A héten többnyire ezen dolgoztak a fiúk, fejben és erőnlétben is ki kell tartani a meccs végéig. Az előző idény őszi meccsén, szűk egygólos sikert arattak a vásárhelyiek. Máté Péter a fordulás után szerzett gólja ért pontokat. Tavasszal pedig Szekszárdon 0-0-s pontosztozkodás lett az összecsapás vége. „Tisztában vagyunk, hogy mi vár ránk a hétvégén,erre készülünk egész héten. Tudjuk mi a gyenge pontjuk és mi az erősségük a szekszárdiaknak. Jelen helyzetünkben csak a győzelem az elfogadható. Ha szép játékkal, ha csúnya brusztolós focival, de nyernünk kell. Az elmúlt hetek játékán kell dolgoznunk még többet, csiszolgatni kell, és akkor hiszem, hogy meccseket fogunk nyerni.” – véli Kökény Tamás, a csapat játékosa. A Szekszárd a szezonban eddig 10 meccsen 16 pontot gyűjtött. Legutóbb a Vecséssel játszottak 3-3-as döntetlent. Előtte pedig a Paks II. és a Honvéd II. csapatait verni tudták. A gólokért az idei kiírásban is első sorban Fejes Péter felel, a 14 gólból, 6-ot szerzett ő. Illetve Szekszárdon játszik Bata Csongor is, aki korábban Hódmezővásárhelyen is futballozott. A találkozót 2017. október 22-én, 14:30-tól rendezik a hódmezővásárhelyi városi stadionban.

(hfc1912.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.