Sport

Kosárlabda: válogatott formában Juhos Levente

Kosárlabda: válogatott formában Juhos Levente

2017. október 25., szerda
Kosárlabda: válogatott formában Juhos Levente

Ivkovic Stojan figyelmét is felhívta magára a Naturtex-SZTE-Szedeák erőcsatára, Juhos Levente, aki meghívót kapott a világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott bő keretébe: egyelőre nem tudni, mikor dől el, hogy a meccskeretben is ott lehet-e a szegediek nyolcasa, akit már ez is plusz motivációval tölt fel.

"Ezért küzd minden magyar kosaras, hogy a válogatottba, vagy legalább annak közelébe kerüljön, ez most nekem újra sikerült. Ez nem egy 12-es keret, de azért fogok dolgozni, hogy végül ott legyek. A meghívó abszolút felpörget ebben az őszi időben, a maximumra fogok törekedni, remélem, ez elég lesz ahhoz, hogy odakerülhessek" – kommentálta a hírt maga az érintett, hiszen

Juhos Leventének

meghívót postázott a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

Ivkovic Stojan

. Az erőcsatár harmadik szezonját tölti Szegeden, az idei évben eddig lejátszott öt mérkőzésen átlagban 31.4 perc alatt 10.6 pontot, 6.8 lepattanót, 1.4 gólpasszt és egy blokkot hozott. "Harmadik évemet kezdtem meg Szegeden, Ciróval

(Andrija Ciric)

nagyon jól ismerjük egymást, Boltával és Suléval

(Marko Boltic és Nenad Sulovic – a szerk.)

ez a második évem. Ezek mind összeadódnak, plusz egy év fórunk szinte mindenkivel szemben. Egy olyan szisztémában játszunk, amibe a többiekhez hasonlóan magam is jól beleillek" – fejtette ki Juhos Levente. Hozzátette, éppen ezért is jött Szegedre három éve: egy jó csapatban stabil, meghatározó ember lehessen. Ez sikerült is, egyúttal úgy érzi, még szebb eredményeket érhetnek el a Szedeákkal. „Az elején is azt mondtam, hosszabb távon tervezek Szegeden, és ez nem csak sablon duma volt a részemről. Nem nagyon gondolkozom azon, hogy váltsak, még ha korai is most erről beszélni, de jó közegben vagyok, és csak picit kell előrelépnünk" – válaszolta a válogatottnál korábban már számításba vett kosaras.

Andjelko Mandic

csapata ugyan két győzelemmel kezdett, ám utóbbi három találkozóját, így a Pécs, a Szolnok és a Kecskemét elleni mérkőzést elveszítette: ugyanakkor mindig szoros, akár egylabdás mérkőzéseket játszott. "Az utolsó három meccs nagyon dühítő. Jól kezdtünk, aztán viszont olyan dolgok jöttek, amiket mi megérzünk, hiszen csak akkor lehetünk jók, ha mindenki hadra fogható, viszont az utóbbi hetekben mindig volt sérültünk, vagy éppen eltiltottunk. Összesen 12 ponttal kaptunk ki ezen a három meccsen úgy, hogy mindenhol volt fontos hiányzónk. Nehezen indult a kecskeméti mérkőzés, majd belejöttünk a játékba, a végére viszont elfáradtunk, így nem jó döntéseket hoztunk az utolsó percekben. Csak a győzelem nem jött össze ezeken a meccseken" – mondta el csapata formájával kapcsolatban. Ami viszont tisztán látszik a Szedeáknál, hogy a védekezéssel nincs gond: egyedül a Szolnok dobott 80 pont fölött a Naturtex ellen. "Ha a védekezésbe rakjuk az energiát, akkor az valahonnan hiányozni fog. Most a támadásból hiányzott ez, Kecskeméten nehéz játszani, mert agresszív kosárlabdát játszanak, nem mindig ott van a faulthatár, ahol azt megszokhattuk, ez meg is zavart minket, de védekezésben már összeálltunk, egyedül a Szolnok dobott sok pontot, de azt hiszem, ez sok ellenféllel szemben még így lesz" – fogalmazott. Juhos Levente több sporteseményen is rendre feltűnik, így amikor teheti, a Ferencváros labdarúgó-csapatát is a helyszínen buzdítja: múlt héten jött a hír, hogy az eddig a szkenner miatt a meccseket nem látogató szurkolók és a vezetőség megállapodott, így a Debrecen ellen már ott lesznek az ultrák a Groupama Arénában. "A be nem járók közé soroltam magamat, majd edzés után ért a hír. Tudtam, hogy mikor volt a megbeszélés, majd amikor láttam, hogy nyolc nem fogadott hívásom volt, akkor sejtettem, mi történhetett. Ha nem is sírás határon voltam, de nagyon boldog voltam, mikor megtudtam, hogy újra bemehetünk. Bízom benne, hogy jól fog ez elsülni a Debrecen ellen, és olyan hangulat lesz, mint ami egy Fradi-hazai mérkőzésen kell, hogy legyen. Csak nekünk kellett volna nyerni, és akkor tökéletes hétvége lett volna" – zárta Juhos Levente.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.