Sport

Kosárlabda: a példa adott a Szeged KE fiataljai előtt

Kosárlabda: a példa adott a Szeged KE fiataljai előtt

2017. október 12., csütörtök
Kosárlabda: a példa adott a Szeged KE fiataljai előtt

Tavaly a harmadik helyen végzett a Szegedi Kosárlabda Egylet a női másodosztályú bajnokságban: a szegediek két győzelemmel rajtoltak az idényben, az új évad kihívásairól a csapat edzőjét kérdeztük.

Két győzelemmel rajtolt a Szeged KE női kosárlabda-csapata: az első fordulóban a Dávid Kornél Akadémiát, majd az elmúlt hétvégén a PEAC-Pécset is legyőzték Jáhni Zsófiáék. Mint azt portálunknak a csapat edzője, Mészárosné Kovács Andrea elmondta, alapos fiatalításon estek át, a nyitófordulóban például 2003-as születésű játékos is pontot szerzett. A tavalyi bronzérmes csapatból többen munkahelyi elfoglaltság, vagy egyetemi tanulmányok miatt nem tudták folytatni, de mint a gárda trénere hozzátette, elsődleges céljuk, hogy utánpótlásképzésben lépjenek előre. "Az első meccsen is látszott, hogy van néhány játékos, aki alkalmas ennek a tervnek a végrehajtására. Nem az eredmény a legfontosabbat, de persze ez is ott van a prioritások között, a lehetetlen küldetésekből is a legjobbat akarjuk kihozni. Azokat a fiatalokat kell felfedezzük, akik hajlandóak dolgozni, idén több játékosunk is jól teljesítettek a válogatottakban, az ő utódjaikat keressük és neveljük" - fejtette ki a Szeged KE edzője. Idéntől más lebonyolításban, nem a klasszikus nyugati-keleti csoport felosztásban rendezik a bajnokságot, hanem három csoportban, piros, fehér és zöld csoportba osztották be az összesen 26 csapatos mezőnyt. Ennek köszönhetően például idén három pécsi csapat is vár a szegediekre, így nem az évek óta megszokott ellenfelekkel szemben kell majd helytállnia a lányoknak. "A jelentkezők számának emelkedése miatt vált indokolttá. Lesznek ugyan gyenge csapatok, de örülök, hogy növekedett a létszám, mert többen fiatalokkal fogják lejátszani a szezont, és több meccset is fogunk játszani. Mindig örülök, ha több csapat indul, hiszen ez azt jelenti, hogy szélesedik a bázis és több játékos is van" - tért ki a megváltozott csoportbeosztásra Mészárosné Kovács Andrea.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.