Közélet

Kistelepülések pályázhatnak kulturális projektek megvalósítására

Kistelepülések pályázhatnak kulturális projektek megvalósítására

2017. október 6., péntek
Kistelepülések pályázhatnak kulturális projektek megvalósítására

Ezer főnél kisebb lélekszámú, hátrányos helyzetű magyarországi települések önkormányzatai számára írtak ki pályázatot kulturális projektek megvalósítására 40 millió forintos keretösszeggel - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az államtitkárság pályázatonként maximum 500 ezer forintos, vissza nem térítendő támogatással segíti a hátrányos helyzetű kistelepüléseket a projektek megvalósításában. A települések pályázhatnak például családokat, gyermekeket, a gyermekvállalást, a generációk közötti együttműködést középpontba helyező kulturális programok rendezésére, a helyi közösségi fejlesztéseket előkészítő tanulmányutak szervezésére, vagy rendezvényeken való részvételre, történelmi bemutatóhelyek tanulmányozására az ismeretek bővítése céljából, esetleg a helyi hagyományok ápolását és a nem helybéliekkel való megismertetését célzó programok szervezésére. Támogatják továbbá a határon túli magyar közösségekkel való kapcsolatok ápolását, erősítését célzó programok rendezését, valamint a településről elszármazottakkal való kapcsolattartást, a település érdekében történő kapcsolatépítést célzó programokat is. A pályázatok benyújtásának határideje november 6., a megvalósítás időszaka pedig 2017. szeptember 1. és 2018. június 30. A részletes pályázati feltételek a kormany.hu oldalon olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.