Közélet

Kilenc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő férfit

Kilenc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő férfit

2017. október 3., kedd
Kilenc év fegyházra ítéltek egy kábítószerrel kereskedő férfit

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy jászladányi férfit, aki mintegy egy kilogramm pentedront, utcai nevén kristályt vásárolt továbbértékesítési szándékkal 2015-ben.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg negyvenéves férfit. A vádlott 2015 februárjában egy internetes oldalon megadott telefonszámon vette fel a kapcsolatot egy ismeretlenül maradt férfival, hogy tőle pentedront vásároljon. A telefonos egyeztetés után 2015. február 21-én egy ismerősével kocsival Jászladányból Budapestre utazott. Itt egy szupermarket parkolójában az ismeretlen személytől 800 ezer forintért megvett 998,86 gramm drogot. Azt tervezte, hogy a kábítószert 1000-2000 forintos grammonkénti áron továbbértékesíti. A vádlott visszaindult Jászladányba, de Újszászon az autót a rendőrség ellenőrizte, és ekkor megtalálták a kábítószert. A lefoglalt kábítószer a különösen jelentős mennyiség alsó határát (140 gramm) többszörösen meghaladja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.