Sport

Kézilabda: megszórta a Kristianstadot a Pick + FOTÓK

Kézilabda: megszórta a Kristianstadot a Pick + FOTÓK

2017. október 1., vasárnap
Kézilabda: megszórta a Kristianstadot a Pick + FOTÓK

Gólzáporos mérkőzésen szerezte meg második győzelmét az idei BL-szezonban a MOL-Pick Szeged. Juan Carlos Pastor együttese remek támadójátékkal rukkolt elő a Kristianstad ellen.

Első hazai Bajnokok Ligája találkozójára készült az újszegedi sportcsarnokban a MOL-Pick Szeged együttese a 2017/2018-as szezonban. Az ellenfél az a Kristianstad volt, amellyel az előző idényben is egy nyolcasban szerepelt

Juan Carlos Pastor

csapata, s amelyet eddigi hat találkozásuk mindegyikén legyőzött.

Lipovac

találatával indult az összecsapás, s összességében is elmondható, hogy az első két percben jól játszott a svéd bajnok, 2-2-nél azonban elfogyott a tudomány. A következő negyed órában egy 10-1-es futást produkált a hazai együttes,

Balogh Zsolt

megszerezte 250. találatát Pick-mezben a BL-ben,

Bodó Richárd

pedig igazi nehézbombázó formáját mutatta. Nagyon megszórta ellenfelét a Szeged az első harminc percben, annak ellenére is, hogy a hétméteres vonalról nagyon nem ment, a szünetre 20-11-es hazai előnnyel vonulhattak a felek. A Pick gyakorlatilag minden támadását góllal fejezte be, míg védekezésben nagyon sokat dolgoztak lábbal, aktív védekezésükkel pedig igencsak feladták a leckét a svédeknek. A szünetben vélhetően Pastor mester csak annyit kérhetett fiaitól, hogy továbbra is így játsszanak, mert nagyon hamar visszatért az együttes a parkettre, a Kristianstad játékosait viszont a játékvezetőknek kellett megsürgetnie, ezzel is próbálták megtörni a hazai lendületet. Ez valamelyest sikerült is, a második játékrészben már "csak" 16 gólt kaptak, míg 16-ot sikerült szerezniük, s elsősorban Viktor Hallen volt elemében a bal szélen. Többször is mattolta a félidőben kapuba álló Segot. A Bodó-show a második játékrészben is folytatódott, így reális esélye egy pillanatig nem volt a Kristianstadnak a felzárkózásra, de ebben a harminc percben már jobban kézilabdáztak. A végén kilenc góllal múlta felül ellenfelét a MOL-Pick Szeged, s harmadik mérkőzésén második győzelmét aratta. Jövő héten újabb komoly feladat vár Balogh Zsoltékra, hiszen a címvédő Vardar Szkopje érkezik a Tisza-partra, ám előtte még kedden bajnoki meccsen a Vácot fogadja Juan Carlos Pastor együttese.

Kézilabda Bajnokok Ligája, A-csoport, 3 forduló

MOL-Pick Szeged - IFK Kristianstad 36-27 (20-11)

Szeged, Újszegedi Sportcsarnok. Vezette: Miljan Vesovic, Nociva Mitrovic (montenegróiak).

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Sostaric 2, Balogh 2, Skube 3/1, Bánhidi 5, Gorbok 2, Källman 3. Csere: Sego (kapus), BODÓ 7, Sigurmannsson 4/1, Thiagus Petrus 1, Blazevic, Gaber 3, Buntic 1, Zsitnyikov 2, Fekete B. 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kristianstad:

L. Larsson - Lipovac 2, Sörensen 3, Lagergren 3, Gudmundsson 4, HALLEN 7/1, Freiman. Csere: Kappelin (kapus), Arnarsson 2, Henningsson 2, Nilsen 2, J. Larsson, Jonsson 2.

Vezetőedző:

Lars Olsson.

Hétméteres:

5/2 ill. 1/1

Kiállítás:

6 perc ill. 10 perc. Juan Carlos Pastor:

"Gratulálok a játékosaimnak, nagyon jól teljesítettek, főleg az első félidőben. A közönségnek szintén köszönöm a remek hangulatot. Jól kezdtük a meccset, védekezésben sok labdát szereztünk és nagyon pontosan játszottunk a hétméteresek kivételével. Nagyon nehéz ugyanolyan ritmusban játszani két félidőt, főleg egy ilyen csapat ellen, akik skandináv mentalitással az elsőtől a hatvanadik percig hajtanak. Boldog vagyok, hogy minden játékos hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Jó mérkőzés volt, de el kell felejtenünk, mert jönnek az újabb feladatok. Jönnek sorban a találkozók, sokat kell még fejlődnünk, hogy elérjük a tavalyi teljesítményünket."

Bodó Richárd:

"Gratulálok a Kristianstadnak, nem volt ekkora különbség a csapatok között, mint amit az eredmény mutat, de nagyon jól játszottunk. Mindenki hozzátett védekezésben és támadásban is, örülök, hogy győzelmet tudtunk aratni. Vártam már hogy jöjjön egy ilyen meccs tőlem, ahol sokat tudok játszani, szeretném itt folytatni. Nagyon nehéz meccsek várnak ránk, de ha így játszunk a jövőben is, akkor jönnek az újabb sikerek. Szeretnénk nyerni kedden a Vác ellen, aztán lesz időnk felkészülni a Vardarra. Nagyon erős csapatról van szó, de Pastor mester biztos fel fog készíteni minket rájuk, hogy megnehezítsük a dolgukat."

Lars Olsson:

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs vár ránk, szeretnék gratulálni Pastor mesternek és csapatának. Az első két-három percben jól kezdtünk, de aztán nagyon passzívvá váltunk. A Szeged sokat futott, Bodó Richárd sokat lőtt távolról, ami sok gondot okozott nekünk. A meccs második felében kicsit jobban játszottunk, de nem sikerült megnehezítenünk a Szeged dolgát."

Viktor Hallen:

"Nem volt ekkora különbség a csapatok között, de a Szeged sokat futott, türelmesen játszott, és szinte minden támadásból gólt lőtt. Nem vagyok túl boldog a góljaim miatt, mert a végén vesztesen hagytuk el a pályát. Talán kevesebb gólt kellett volna lőnöm, és többet visszafutnom védekezésben."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.