Sport

Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt a Veszprémre a Pick + FOTÓK

Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt a Veszprémre a Pick + FOTÓK

2017. október 15., vasárnap
Kézilabda: Fradi-veréssel hangolt a Veszprémre a Pick + FOTÓK

Kilencgólos győzelmet aratott az újonc Ferencváros ellen a MOL-Pick Szeged.

A szerdai BL-sikert követően vasárnap már a hazai pontvadászatban várt újabb feladat a MOL-Pick Szegedre. Az élvonalba frissen feljutó Ferencváros látogatott a Tisza-partra, amelyet szépszámú, kétszáz fős tábor kísért el.

Juan Carlos Pastor

pihenőt adott mára

Matej Gabernek

és

Denis Bunticnak

, miközben visszatérhetett a plocki mérkőzést kihagyó

Pedro Rodriguez

. Az első percekben kiegyenlített küzdelmet hozott az összecsapás, a végül hat gólig jutó

Bánhidi Bence

igen aktívan kezdett. Tíz perc játék után 6-4-re vezetett a Pick, majd szépen lassan elkezdett egy nagyobb előnyt kiépíteni. A tizenhetedik percben

Sigurmannsson

találatával már kétszer annyi gólnál járt a Szeged mint ellenfele (12-6), majd az izlandi újabb gólja a félidő előtt három perccel már azt jelentette, hogy tíz van közte. A szünetre végül kilencgólos szegedi előnnyel vonultak a felek, a második félidőben pedig csupán tartania kellett a megszerzett előnyt a Picknek. A Ferencváros minden dicséretet megérdemel, a második harminc percet sikerült kihoznia döntetlenre a zöld-fehéreknek, míg hazai oldalról ki kell emelni a visszatérő Pedrót, aki nyolc góljával a mezőny legeredményesebbjeként zárt. Ez volt az utolsó bajnokija a Picknek a Veszprém elleni csúcsrangadó előtt, amelyet jövő hét szombaton rendeznek az újszegedi sportcsarnokban 13.30-tól.

Férfi kézilabda K&H liga, 8. forduló

MOL-PICK Szeged - FTC 34-25 (20-11)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Altmár Kristóf, Horváth Márton.

MOL-PICK Szeged:

Sego - PEDRO 8, Thiagus Petrus, Bánhidi 3, Källman 1, Gorbok 5, Zsitnyikov 3. Csere: Sierra (kapus), Balogh 2, BODÓ 6, Sigurmannsson 4, Blazevic, Zubai 1, Sostaric, Skube, Fekete B. 1.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

FTC:

Nagy L. - Bujdosó 2/1, MARCZINKÓ 5, Mikita B. 1, Benmiloud 2, Rédai 2, Pálos 2. Csere: Tuba Kovács (kapus), PORDÁN 6/1, Pál 1, Benis 2, Kocsi 1, Oláh T. 1.

Vezetőedző:

Adorján Gábor.

Hétméteres:

1/0 ill. 2/2.

Kiállítás:

2 perc ill. -.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.