Közélet

Kedden elindul a távfűtés Szegeden

Kedden elindul a távfűtés Szegeden

2017. október 2., hétfő
Kedden elindul a távfűtés Szegeden

A vártnál korábban, október 3-án megkezdődik a távfűtés Szegeden – tájékoztatta portálunkat Kóbor Balázs, a Szegedi Távfűtő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az előírások szerint akkor kell elindítani a távfűtést, ha a napi átlaghőmérséklet 48 órán belül nem haladja meg a 12, vagy 24 órán keresztül a 10 Celsius-fokot. „Ugyan ennyire még nem csökkent le a hőmérséklet, azonban körülbelül másfél hete már elért bennünket egy viszonylag hidegebb hullám, és érkeztek lakossági kérdések is, hogy mikor kezdjük meg a szolgáltatást” – nyilatkozta Kóbor Balázs. A SZETÁV ügyvezető igazgatója hozzátette, eredetileg

későbbre tervezték az elindítást

, azonban az ingatlanrendszerek a nyár óta lehűlhettek annyira, ami indokolja, hogy keddtől már melegedjenek a radiátorok a szolgáltatóhoz tartozó mintegy 28500 lakásban. Körülbelül 15-20 óra szükséges ahhoz, míg a helyiségekben érezhetően megemelkedik majd a hőmérséklet. A lakosok részéről - a szabályzószelepek megnyitásán kívül - semmilyen különleges beavatkozást nem igényel a fűtési szezon kezdete, azonban mivel ez egy speciális időszak, így előfordulhatnak hibák. Az esetleges elakadásokat a Kft. részére kell jelezni, a 0662/540-540-es telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.