Sport

Kárász Anna: részfeladat teljesítve!

Kárász Anna: részfeladat teljesítve!

2017. október 16., hétfő
Kárász Anna: részfeladat teljesítve!

Elérte a mostanra kitűzött célját a Démász Szeged VE kajakosa, Kárász Anna. A világbajnok sérüléseit követően már a következő idényre készül, és közben a családi gyümölcsössel járó feladatokat is ellátta.

"Jól érzem magam, köszönöm" - kezdte érdeklődésünkre Kárász Anna, aki számára már javában folyik a kemény munka annak érdekében, hogy a következő szezonban minél jobb formában térjen vissza a vízre. "Az elmúlt három hónapban volt időm arra, hogy a saját tempómban haladjak. Úgy érzem, sikerült elérnem a célomat, hogy mire októbert írunk, és elkezdünk dolgozni Simivel és Ninával (Simon Miklós, Anna edzője és Vad Ninetta - a szerk.), ugyanazt az edzésmunkát csináljam, mint Nina, és ne kelljen nekem kevesebbet csinálnom. A sérülés és a műtét után nem tudtam rendesen edzeni, ez mentálisan is nehéz volt. Augusztusban még sok gyógytorna szerepelt az edzések között, de ez volt a célom, hogy mostanra a többiekkel tudjak edzeni" - fogalmazott Kárász Anna. Mint azt hozzátette, az elmúlt időszakban az ilyenkor megszokottnál jóval több időt tölthetett a családjával, ami ebben a nehéz periódusban közvetve mindenképpen sokat segített számára. "Csak én tudtam eldönteni, hogy mit is akarok, ez az én dolgom volt. Az által, hogy több időt töltöttem velük, könnyebb volt nekem, hiszen jóban és rosszban is mellettem vannak" - tért ki a család szerepére. A világbajnok kajakos az első válogatón ugyan elindult, azonban ezt követően úgy döntött, nem száll már vízre a szezon hátralévő részében, így kihagyta a második válogató versenyt is. "Nem volt egy jó élmény, nem érzem azt, hogy sokat adott volna, de mégis azt gondolom, jobb, hogy elindultam. Ha ezt nem tettem volna meg, akkor megmaradtak volna bennem azok a gátak, amik ott voltak, főleg a 2016-os év után. Akkor is rossz élménnyel szálltam ki az évből, talán annyiból érdemes volt elindulni, hogy jobb, ha ezeken most átesem. Azt is tudatosíthattam magamban, hogy akkor hol tartottam, az nem volt egy jó érzés" - idézte fel a döntést Kárász Anna. A ritkább versenyszezon miatt így a kajakon kívüli dolgokra is több ideje maradt: például lekvárt főzhetett a szüleinél, de mint elmondta, nem ez volt a debütálása. "Gyerekkorom óta ez rámragadt, amikor még otthon laktam anyuéknál, akkor az én dolgom volt, hogy kezdjünk valamit a gyümölcsökkel. Idén több időm volt erre, a szilvalekvár általában minden évben megvan. Mostanra elég is volt, több mindent is csináltam, de még nem értem a végére. Annyi gyümölcs van nálunk, hogy jut belőle pálinkának is bőven, azt a papa csinálja. Így tudom, hogy nem bolti, hanem biogyümölcs, mert mi nem permetezünk semmit. Más lekvárját is szeretem, de ebben legalább tényleg tudom, mi van" - válaszolta az egyik örök dilemma kapcsán, mi szerint mi legyen a gyümölcsből. A további céljairól kifejtette, az erőnlétét kell visszaszereznie, hiszen tavaly télen szinte alig végzett konditermi edzéseket. "Ezen a téren kell sokat fejlődjek, minden nap edzek, fokozatosan kezdtük a munkát, hamarosan napi két tréning szerepel a programomban" - zárta Kárász Anna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.