Közélet

Jakab: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne

Jakab: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne

2017. október 6., péntek
Jakab: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne

A Jobbik továbbra is szeretne együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ) - közölte Jakab Péter, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, "álcivilek" és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott "az Orbán-terv végrehajtásába", amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól. Az '50-es évekre hajazó koncepciós eljárásnak tartotta, hogy az ügyészség nyomozást indított a párttal szemben arra hivatkozva, hogy nem működik együtt a számvevőszékkel. Azt mondta: a Jobbik nagyon szeretne most már együttműködni, és szeretné, ha erre az ÁSZ is vevő lenne.

Jakab Péter

azt is jelezte: a vizsgálattól függetlenül

Volner János

, a Jobbik frakcióvezetője személyes találkozásra invitálja Domonkos Lászlót, az ÁSZ elnökét, hogy politikairól szakmai síkra terelje a viszonyt. A Jobbik nem az ÁSZ-t, hanem a Fideszt szeretné legyőzni - hangoztatta a szóvivő, aki azt is bírálta, hogy az Alapjogokért Központ a Jobbik betiltását is felvetette. Megismételte, hogy az ötnapos határidőn belül szerették volna elektronikusan feltölteni a kért dokumentumokat, de a szervezet lezárta az erre szolgáló felületet, a papírok személyes átvételétől pedig elzárkózott. Jakab Péter arra a kérdésre, hogy vitatják-e az ÁSZ vizsgálatának jogszerűségét, azt felelte: szokatlan lépés az év közbeni vizsgálat, de állnak elébe, átláthatóan működnek. Azt is elmondta, hogy ezt megelőzően folyamatos volt a konzultáció a szervezet és a párt között.

Fidesz: a Jobbik vádaskodás helyett tisztázza pártfinanszírozási botrányát!

A Fidesz arra szólítja fel a Jobbikot, hogy "vádaskodás helyett inkább tisztázza az illegális pártfinanszírozási botrányát". A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében Jakab Péter sajtótájékoztatójára reagált. A Jobbik szóvivője azt mondta, továbbra is szeretnének együttműködni az Állami Számvevőszékkel (ÁSZ), és szomorúnak nevezte, hogy a fideszes kormányhivatalok, "álcivilek" és az ÁSZ után az ügyészség is bekapcsolódott "az Orbán-terv végrehajtásába", amely a diktatúra kiterjesztéséről, a szabadságjogok korlátozásáról szól. A Fidesz hangsúlyozta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania. A hatóságok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, és a Jobbiknak is ezt kellene tennie - nyomatékosították. Az ellenzéki pártnak - a többi párthoz hasonlóan - eleget kellett volna tennie az ÁSZ felé a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelezettségeinek, azonban hónapok óta titkolja a

Simicska Lajossal

és cégeivel kötött szerződést, miközben több mint fél éve használja a milliárdos plakátfelületeit. Magyarországon a törvényeket mindenkinek be kell tartania, ez alól Simicska Lajos és a Jobbik sem kivétel - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.